Mindervalide bungalow voor groep huren

Diverse mogelijkheden een mindervalide bungalow voor groepsreis te huren.

Wie een mindervalide bungalow voor een grote groep zoekt, komt bij groepsaccommodaties voor mindervaliden uit. Deze grote vakantiehuizen, landhuizen en villa’s zijn geheel of gedeeltelijk aangepast voor mensen met een fysieke beperking. Mindervalide bungalows en aangepaste groepsaccommodaties zijn in alle gevallen rolstoelvriendelijk en rolstoel toegankelijk maar soms zijn er meer voorzieningen voor gehandicapten aangebracht. Het luistert dus nauw als je voor een grote groep een rolstoelvakantie wil boeken, zeker als 1 of meerdere mensen afhankelijk zijn van een hoog/laag bed en bepaalde zorg.

Waar moet je op letten als je een mindervalide bungalow voor een groep wilt huren?

Als je een aangepaste groepsaccommodatie of mindervalide bungalow voor een grote groep wilt huren zijn er 3 dingen super belangrijk. De bereikbaarheid, de parkeerruimte bij de accommodatie en de voorzieningen voor gehandicapten. Daarnaast kan gekwalificeerde zorg voor één of meer gehandicapten tijdens het vervoer en verblijf belangrijk zijn. Op de organisatoren van een groepsreis voor gehandicapten of mindervaliden rust dus een belangrijke zorgplicht en deskundigheid.

De parkeerruimte bij de mindervalide bungalow of aangepaste groepsaccommodatie.

Het is niet alleen belangrijk dat de aangepaste accommodatie goed bereikbaar is maar vooral ook dat er voldoende parkeergelegenheid direct bij het vakantieverblijf is en er ook voldoende ruimte is voor een bus met rolstoelen. Een hellingbaan is soms noodzakelijk om met een rolstoel of rijdend bed in de groepsaccommodatie te kunnen komen.

Noodzakelijke voorzieningen in het groepsverblijf of mindervalide bungalow.

Afhankelijk van de fysieke beperkingen en handicaps van de deelnemers aan de groepsvakantie, dient het groepsverblijf of mindervalide bungalow adequaat aangepast te zijn. Denk aan hoog/laag bedden, aangepaste toiletten en badkamers en een rolstoel toegankelijke huiskamer,keuken en tuin. Als je een aangepaste bungalow of groepsaccommodatie met zwembad huurt, moeten er zo nodig voorzieningen zijn voor de zwaar gehandicapten. Met een tillift bijvoorbeeld kunnen ook de ernstig gehandicapten van het zwembad genieten.

Een mindervalide bungalow aan zee boeken.

Veel mensen geven de voorkeur aan een vakantie aan zee. Indien je de mogelijkheid hebt
een mindervalide bungalow aan zee te huren met de juiste voorzieningen en aanpassingen dan is dat best een uitdaging. Een vakantie aan zee geeft extra energie en dat is vaak wat mensen met een beperking kunnen gebruiken. Een vakantie aan zee kan ook positief uitpakken voor een vakantie met mensen met een geestelijke beperking.