Leuke uitjes voor de hele familie

Leuke uitjes voor de hele familie

Ga jij binnenkort weer op pad met de hele familie, dan wil je natuurlijk wel een leuk uitje uitzoeken. Het is alleen niet eenvoudig om een familie uitje te kiezen die bij iedereen in goede aarde valt. Een familie bestaat doorgaans uit kinderen, maar ook oma’s en opa’s. De interesses verschillen en misschien ook wel het uithoudingsvermogen. Wij hebben speciaal voor jullie een lijstje gemaakt met leuke uitjes voor de hele familie. Het zijn stuk voor stuk activiteiten die iedereen zal aanspreken. Sommige van deze familie uitjes suggesties zijn ook zéér geschikt als vrienden weekend suggestie. Want ook met vrienden is een escape room, een bezoek aan een beeld- en geluidsmuseum of boeren golf uitje leuk!
Hieronder vind je de leukste familieweekend tips.

Escape Room, ook voor familieweekend Nederland..

Waan je een weg uit de Escape Room.

De Escape Room werd plotseling een enorm succes in Nederland. De ontspanningsruimtes kwamen als paddenstoelen uit de grond en zijn ook nu altijd nog populair. Het is ook een leuke activiteit voor een familie uitje. Het fijne is dat kracht geen rol speelt, het draait allemaal om het denkwerk. Jij sluit jezelf met de familie op in een Escape Room en vervolgens is het aan jullie de taak om te ontspannen. Je moet hiervoor puzzels oplossen en aanwijzingen vinden in de ruimte. Een van de bekendste Espace Rooms is te vinden in onze hoofdstad Amsterdam, namelijk Logic Locks. Echter kan je in vrijwel alle grote steden in Nederland wel een geschikte Espace Room vinden.

Glow in the Dark Midgetgolfen, leuke tip familieweekend.

Kinderen en volwassenen hebben altijd de grootste plezier met midgetgolf. Je kan naar een ‘normale’ midgetgolfbaan gaan, maar erg speciaal is dat niet. Het kan ook zijn dat het slecht weer is en dan kan je beter binnen blijven. Gelukkig zijn er in Nederland ook meerdere glow in the Dark midgetgolfbanen te vinden. De banen zijn donker, maar dankzij de lichtgevend objecten is het juist een kleurrijke geheel. Je kan zelfs een 3D-bril opzetten en op een totaal andere manier van het lichtspektakel genieten. De banen kennen natuurlijk 18 holes en de speler die de minste slagen nodig heeft die wint. Iedere baan heeft vaak een eigen thema, dus het is elke keer weer een verrassing als je naar de volgende baan gaat. Daarnaast is Glow in the Dark midgetgolf helemaal niet duur en geschikt voor iedere portemonnee.

Beeld en Geluid Museum in Hilversum

In Hilversum begon het allemaal voor de radio en de televisie. De stad is vandaag de dag nog altijd de place-to-be voor de televisiewereld. In oktober 1951 werd er voor de allereerste keer een televisieprogramma uitgezonden in ons land. Sindsdien zijn er duizenden verschillende programma’s gemaakt, waarvan wij het grootste deel alweer vergeten zijn. Het Beeld en Geluid Museum in Hilversum beschikt over een indrukwekkend archief en is gevestigd in een wonderbaarlijk kleurrijk gebouw. Ontdek meer over de historie van de Nederlandse televisie en radio. Bekijk een tentoonstelling of neem zelf plaats achter de desk bij het journaal. Kinderen en volwassen kunnen zich prima vermaken in het leerzame Beeld en Geluid Museum. PS, Het Beeld en Geluid Museum is zeker ook leuk voor een vriendenweekend. Als jij en je vrienden interesse hebben in het ontstaan van radio en tv, is dit een aanrader.

De Apenheul, aapjes kijken in Apeldoorn

Apeldoorn is een leuke stad om te gaan winkelen, maar de meeste mensen kennen de stad voornamelijk van Apenheul. In het dierenpark kan je meer dan dertig soorten apen bewonderen. De doodshoofdaapjes lopen los en komen ook zeer dichtbij. Let wel goed op je spullen, want de aapjes zijn behoorlijk bijdehand. Neem ook een kijkje bij de gorilla’s en kom meer te weten over de apen. Het is ook mogelijk om een rondleiding te boeken. Een gids zal je dan meer vertellen over de apen en dat is natuurlijk erg leerzaam. Apenheul is meer dan geschikt voor een familie uitje, simpelweg omdat zowel jong als oud zich goed kan vermaken. Tip: Als je een bezoekje brengt aan Apeldoorn en met vrienden of familie in de omgeving wily overnachten, boek dan een vakantieboerderij in Gelderland. Je kunt zo een vakantieboerderij voor 8 of 12 personen huren maar groepen van 20 of 24 personen kunnen zeker ook terecht in een verbouwde vakantieboerderij.

Lachen met boerengolf

Golf kan gezien worden als een sport voor wat rijkere onder ons en niet iedereen kan de rust bewaren. Boerengolf is alweer een stuk enerverender. Train je lachspieren maar alvast, want er zal van alles misgaan. Boerengolf speel je op een landerij. De kleine balletjes kan je vergeten, want bij boerengolf zijn de opblaasbare ballen juist heel groot. De clubs zijn ook ingewisseld voor een enorme klomp. Gemakkelijk is boerengolf niet, want er zijn een paar hinderissen die het moeilijker maken op de hole te bereiken. Boerengolf is geschikt voor kinderen en volwassenen. Gezelligheid is een garantie voor de hele familie. Het uitje kan je op meerdere plekken in Nederland boeken. Extra pluspuntje, je bent lekker een middagje in de buitenlucht.

Traditioneel bowlen met de familie

Het bekendste uitjes voor de hele familie is zonder twijfel bowlen. In ons land zijn er tientallen bowlingbanen te vinden, bijvoorbeeld in het centrum van Amsterdam en in Scheveningen. Probeer de rest van de familie te verslaan door zoveel als mogelijk punten te scoren. Misschien gooi jij wel een strike of een onverwachte spare. Je kan een middagje of avondje bowlen compleet maken met oer-Hollandse snacks of een steengrill arrangement. De bowlingballen verschillen van gewicht, waardoor ook kleine kinderen gemakkelijk kunnen meedoen. Bij sommige bowlingbanen is het ook mogelijk om te gaan disco-bowlen, wat ook weer net even een andere beleving geeft aan het bowlen.