Kaiserschmarren kant en klaar

De lekkerste wintersport gerechten voor thuis

Een wintersportvakantie naar Oostenrijk, Italië of Zwitserland zit er door corona helaas even niet in. Toch wil dat niet zeggen dat we het wintersportgevoel niet kunnen beleven. Met de sneeuwval en het ijs van afgelopen week kreeg menigeen toch het sneeuwvirus te pakken. Wat is er heerlijker dan na een middag in de sneeuw of op het ijs thuis heerlijk na te kunnen genieten van typische wintersport gerechten.

Kaiserschmarren kant en klaar

Iedereen die wel eens in Oostenrijk op vakantie is geweest kent Kaiserschmarren. Een zeer populair gerecht voor de lunch in een bergrestaurant. Kaiserschmarren zijn een soort dikke pannenkoeken die in ongelijke stukken uit elkaar zijn getrokken. Heerlijk te combineren met kersen of een andere compote. In die nieuwe Aldi folder deze week vind je de kaiserschmarren ook terug. Alleen opwarmen en smullen maar.

kaiserschmarren thuis maken

Weense Apfelstrudel

Nog zo’n heerlijke specialiteit uit Oostenrijk is de bekende apfelstrudel. Dit traditioneel Weense gebak met een rijke appelvulling, rozijnen en een vleugje kaneel is bij iedere wintersportfanaat zeer geliefd.

Glühwein om op te warmen

Na het schaatsen of wandelen door de sneeuw heerlijk genieten van een warm en geurig glas glühwein?  Zo krijg je echt het wintersportgevoel thuis. Oorspronkelijk is glühwein een Duitse rode wijn met accenten van anijs, kruidnagel, citrus en kaneel.