Grote vakantiehuizen, informatie als je groot vakantiehuis zoekt.

Grote vakantiehuizen zijn vakantiehuizen voor groepen. Dit type accommodatie wordt ook wel groepsaccommodatie, groepshuis of groepsverblijf genoemd. Ze worden geboekt in het kader van een vriendenweekend, schoolkamp, familieweekend of bedrijfsuitje.
Als je op zoek bent naar een groot vakantiehuis in bijvoorbeeld de Ardennen, Vlaanderen, Nederland of Frankrijk, kan de informatie op deze pagina interessant voor je zijn. Zeker ook voor groepsreizen die je zelf samenstelt. Een groot vakantiehuis wordt ook wel groepsvakantiehuis genoemd, een vakantiewoning voor een grote groep. De meeste grote vakantiehuizen zijn bedoeld voor groepen vanaf 20 personen.
Boek hier je vakantiehuis 20 personen.

Grote vakantiehuizen Nederland

Vind hier grote vakantiehuizen in Nederland.

Grote vakantiehuizen Nederland heb je in alle soorten en maten.
Je kunt bijvoorbeeld een groot vakantiehuis Nederland met jacuzzi huren of grote vakantiehuizen Nederland met privé zwembad en jacuzzi.

Vind hier grote vakantiehuizen in Nederland.

Voor jongeren moeilijk een groot vakantiehuis te boeken

Het is voor groepen jongeren bijna niet mogelijk zelfstandig grote vakantiehuizen te boeken. Zeker niet als de gemiddelde leeftijd tussen de 16 en 21 jaar ligt en er geen ouderlijk toezicht is.
Huiseigenaren zijn bevreesd dat groepen jongeren in hun vakantiehuis overlast veroorzaken, de accommodatie beschadigen of de omgeving tot last zijn.
Jongeren wordt dan ook aangeraden een georganiseerde jongeren vakantie  te gaan boeken of te gaan kamperen op een jongeren camping. Overigens kunnen jongvolwassen, tussen de 21 en 35 jaar, meestal wel zelfstandig een grote vakantiewoning of groepsaccommodatie boeken. Soms echter vraagt de huiseigenaar een hogere borgsom als zekerheid.

Meest populair, grote vakantiehuizen Ardennen

De Belgische Ardennen zijn het meest gewilde vakantiegebied van de hele Benelux. Meer nog dan de Veluwe of de Zeeuwse of Belgische Kust. Als je met je familie of vrienden een weekendje weg gaat en een groot en modern vakantiehuis zoekt in een bosrijk gebied, kom je baak op de Vlaamse, Hoge of Lage Ardennen uit.

Het aanbod grote vakantiehuizen in de Ardennen is enorm en ook hele grote groepen kunnen hier terecht. In de Ardennen vind je naast grote vakantiewoningen ook kastelen, landhuizen en villa’s. Sommige van deze groepshuizen hebben meer dan 18 slaapkamers.
Dat maakt de Ardennen ook een gewilde bestemming voor een schoolreisje, schoolkamp of survival weekend. Met activiteiten zoals boogschieten, paard rijden, mountainbiken en rots klimmen, is deze regio ook in trek voor groepen die een actief weekendje weg willen boeken.

Zoals voor een vriendenweekend.

Voor groepen van meer dan 80 personen

Wie een groepsverblijf zoekt voor een groep van meer dan 80 personen heeft heel wat huiswerk te doen. De meeste grote vakantiehuizen zijn geschikt voor groepen tot 40 personen. Er zijn wel groepsaccommodaties te vinden voor groepen van 80 tot 100 personen en soms zelfs tot 120 personen.

Als je met zo een grote groep een groepsvakantie wilt boeken, is het zaak minimaal een jaar vooraf een en ander voor te bereiden en offertes aan te vragen. Grote groepsaccommodaties voor grote groepen van boven de 100 personen zijn bijzonder schaars en als je ook nog eens in een gewilde periode zoals Hemelvaart, meivakantie, kerst of Pasen een dergelijke accommodatie wilt huren, is de spoeling helemaal dun.

Boek daarom grote vakantiehuizen van boven de 80 personen dan ook minimaal een jaar voor het evenement en sluit altijd een annuleringsverzekering af. Voorkomen is altijd beter!