Groepsreis Thailand

Groepsreis Thailand 2023, aanbiedingen en last minutes

Groepsreis Thailand in 2023 boeken? Zie hier de betere aanbiedingen.
Ook voor een all inclusive Thailand

15 of 22 daagse groepsreis Thailand.

Indien je overweegt een 15 of 22 daagse groepsreis Thailand te boeken in 2023, vind je op deze pagina niet alleen de beste aanbiedingen en last minutes maar ook uitgebreide, informatieve en praktische informatie. Zodat jij in de juiste periode en voor de laagste prijs een groepsreis Thailand kunt boeken. Met extra aandacht voor groepsreizen Thailand 50 plussers, jongeren en jongvolwassenen, families en single reizen Thailand. Vergelijk de aanbiedingen en last minutes voor jij je groepsreis Thailand boekt. Ook voor een groepsrondreis Thailand van 4 weken vind je hier veel mogelijkheden.


Wat je moet weten voor je een groepsreis Thailand boekt.

Wie van plan is een groepsreis Thailand voor 2, 3 of 4 weken te boeken, heeft veel belang bij de uitgebreide informatie over het Koninkrijk Thailand. Wij geven hier een overzicht van de gespecialiseerde reisorganisaties Thailand, de soorten groepsreizen en informatie over 14, 15, 21 en 22 daagse groepsrondreizen Thailand. Ook is het mogelijk een single groepsreis Thailand of een jongeren groepsreis naar Thailand te boeken. Een groepsreis Thailand is heel anders dan een groepsreis India of groepsrondreis Indonesië. Het is een spirituele ontdekkingsreis.

hangbrug Thailand

Uitgebreide informatie over Thailand en groepsreizen Thailand

Daarnaast vind je hier informatie over de beste reistijd Thailand, eten en drinken, het verplichte visum en inentingen, steden en luchthavens, de spirituele levenswijze van veel van haar bewoners en de belangrijkste bezienswaardigheden. Alles om jou goed te informeren over jouw geplande groepsreis Thailand. Ook als je informatie over spirituele groepsreizen Thailand zoekt.


Voor hoeveel dagen een groepsreis Thailand boeken?

Thailand is een land vol natuurschoon en verborgen schatten. Tijdens een groepsreis Thailand zal jij je geen minuut hoeven te vervelen. Een rondreis Thailand is niet alleen een spirituele ervaring. Het is een unieke levenservaring. Als je zoveel mogelijk van Thailand en de cultuur wilt zien, is het aan te raden een groepsreis Thailand met een duur van tenminste 15 dagen te boeken. Boek in dat geval een 15 daagse groepsrondreis Thailand inclusief vliegtickets, overnachtingen, transfers gidsen en excursies.

eiland Thailand bootjes

Groepsreis Thailand 3 of 4 weken

Als je voldoende tijd en geld hebt is een rondreis, groepsreis Thailand van 3 of 4 weken aan te raden. Je kunt dan een aantal van de mooiste tempels en paleizen van Thailand zien en wellicht bezoeken. En tijdens je groepsreis Thailand van 3 of 4 weken is er ook voldoende tijd om met de lokale bevolking kennis te maken en de bijzondere cultuur van Thailand en haar bewoners te ontdekken. Je komt dan misschien wel achter het geheim van “gelukkig zijn met weinig”.


Bij welke reisorganisatie je groepsrondreis Thailand boeken?

Indien je via het internet groepsrondreizen Thailand vergelijkt of andere voordelige rondreizen Azië, kom je bekende namen tegen van gerenommeerde reisorganisaties zoals TUI, Sawadee, Djoser, Shoestring, ANWB Reizen en Koning Aap. Dit zijn tevens Thailand rondreis groepsreis specialisten. Voor jongeren reizen met verre bestemmingen ga je bijvoorbeeld naar Simi Reizen.

boot toerisme thailand

Jongeren groepsreis Thailand.

Bij Simi Reizen kan je een jongeren groepsreis Thailand boeken als je een jongere of jongvolwassenen bent tussen de 18 en 32 jaar. Voor jongeren en jongvolwassenen worden en door Simi Reizen en andere reisorganisaties méér jongeren groepsreizen georganiseerd. Ook jongeren reizen binnen Nederland en Europa.


Djoser groepreis Thailand.

Bij Djoser kan je een 15 of 21 daagse groepsreis Thailand boeken. Met een eigentijds programma voor families, wandelaars, natuurliefhebbers en liefhebbers van een cultuur groepsreis Thailand. Deelnamen aan een groepsreis van Djoser betekent genieten van een groepsvakantie met veel individuele vrijheid. Met name avontuurlijke en bewuste mensen boeken hun verre rondreizen graag bij Djoser.


Last minute groepsreis Thailand vinden

Indien je op het laatste moment besluit een verre rondreis te maken met bestemming Azië is een last minute groepsreis Sri Lanka, Thailand of Bali best wel een goed idee. In het geval je kiest voor een goedkope groepsrondreis Azië raden wij je aan om de meest recente aanbiedingen te bekijken. Door een annulering wegens bijvoorbeeld ziekte, bevalling of overlijden, komt er soms op het laatste moment een plaats vrij voor een 22 of 15 daagse groepsreis Thailand. Vind hier informatie over het boeken van een last minute groepsreis.

djoser banner

Groepsreis Vietnam en Cambodja

Groepsreizen Thailand, Bali en Indonesië zijn mateloos populair en dat is zeker terecht. Minder bekend zijn de groepsreizen met bestemming Vietnam en Cambodja. Zeker aantrekkelijk als je een goedkope groepsreis Azië wilt boeken en / of interesse hebt in andere culturen. Hier vind je informatie over het boeken van een groepsreis Vietnam, Cambodja

marktkraam Phuket Thailand

Groepsreis Thailand via TUI boeken.

Bij de bekende reisorganisatie TUI kan je een geheel verzorgde groepsreis Thailand voor 15 of 22 dagen boeken. Eén van de voordelen van TUI is dat de reisorganisatie TUI Nederland een eigen luchtvaartmaatschappij heeft, TUI FLY. Daarnaast is haar internationale netwerk en jarenlang ervaring met betrekking tot Thailand groepsreizen een groot voordeel. 15 of 22 dagen, ook een gecombineerde Thailand rondreis Thailand en Cambodja. Bij TUI ervaar je weer wat service is met optimale individuele vrijheid. Het is mogelijk een all inclusive vakantie Thailand te boeken. Bij TUI krijg je meestal een Nederlands sprekende reisleiding die samenwerkt met plaatselijke gidsen. Je kunt via TUI ook een single groepsreis boeken.


Via Sawadee een Thailand groepsreis boeken

Je mag Sawadee zeker wel een Thailand groepsreis specialist noemen. Met specifieke single groepsreizen Thailand en rondreizen voor gezinnen zijn ze ook nog eens gespecialiseerd in sub groepen. Je vindt bij alle groepsreizen Thailand van Sawadee veel afwisseling en ook vel mogelijkheden voor activiteiten. Daarnaast komen wandelaars bij Sawadee zeker aan de trekken. In veel groepsreizen van Sawadee vind je uitgebreide wandelmogelijkheden. Je kunt zo prima je avontuurlijke en culturele groepsreis Thailand bij Sawadee met een wandelvakantie combineren. En altijd met veel individuele vrijheid. Tip, kijk ook eens naar de mogelijkheden om via Sawadee of andere reisorganisatie een groepsreis Indonesië te boeken.


Single groepsreizen Thailand.

Je kunt bij diverse reisorganisaties een single groepsreis Thailand boeken. We hebben hierbij TUI single reizen Thailand al genoemd. Een single jongeren groepsreis Thailand boek je weer bij Simi Reizen. Andere reisorganisaties die groepsreizen singles Thailand of andere bestemmingen in Azië organiseren zijn onder andere Sawadee, ANWB Reizen, Crusj en Shoestring. Bij deze alleenstaande groepsreizen met bestemming Thailand kan je dus alleen inschrijven als je “single” bent. Je wordt dan ingedeeld bij een groep alleenstaanden van je eigen leeftijd. Dat kan ook een 50 of 55 plus single groepsreis zijn.


wandelvakantie voor singles

Familie groepsreizen Thailand

Als gezin of familie hebt je tijdens een groepsreis Thailand natuurlijk geen behoefte aan deelname aan een single groepsreis of 55 plus reis. Om die reden hebben een aantal reisorganisaties een programma familie groepsreizen Thailand in elkaar gezet. Avontuurlijke rondreizen Azië en dan met name Thailand en Bali voor families. Je kunt onder andere bij Sawadee een 15 of 21 daagde familie rondreis Thailand boeken. Je bent dan in het gezelschap van andere families met kinderen.


Een vegetarische vakantie in Thailand boeken

Of je nu een vakantie Thailand, Nepal of Indonesië boek. In Azië kan je altijd wel een vegetarische vakantie boeken. Een veganistische vakantie is meestal ook mogelijk. Zeker bij een aantal spirituele groepsreizen Thailand en Bali zijn vegetarische maaltijden standaard inbegrepen. Op verzoek kunnen in het vliegruig ook veganistische maaltijden worden gereserveerd. Met name de KLM werkt hiervoor samen met gespecialiseerde cateraars.

Spirituele groepsreizen Thailand.

Thailand staat bekend als spiritueel vakantieland. Je kunt bijvoorbeeld via Spa Dreams een spirituele vakantie Thailand boeken. Geen spirituele groepsreis Thailand maar een bijzondere vakantie Thailand met yoga en meditatie.

mediteren op vakantie

Groepsrondreis Thailand voor 50 en 55 plussers

Veel groepsrondreizen Thailand zijn geschikt voor 50, 55 en 60 plussers. Vaak zij dit luxe reizen Thailand met veel oog voor natuur en cultuur. Het tempo van deze reizen ligt wat lager dan bijvoorbeeld bij een jongeren groepsreis Thailand of een familie rondreis. Je boekt zo een 50 of 60 plus groepsreis Thailand bijvoorbeeld via ANWB Reizen. Een individuele groepsreis Thailand boek je als 50 plusser bijvoorbeeld via Eigenwijze Reizen.

djoser banner

Ontdek Thailand, een Aziatische parel vol tempels en bladgoud

Het toerisme is zeer belangrijk voor de Thaise economie. In 2019 kon het Zuidoost-Aziatische land rekenen op 39,9 miljoen bezoekers. Vanwege de Corona pandemie daalde dit aantal in 2020 naar 6.7 miljoen toeristen. Dit betekende een inkomstenverlies van maar liefst 44 miljard euro. Nu de Corona pandemie op zijn retour is neemt het toeristenaantal weer gestaag toe. Thailand is en blijft dan ook een van de mooiste landen van Azië. Wat is er allemaal te zien en te doen? Wij hebben de mooiste bezienswaardigheden en een aantal handige tips voor jou verzameld. Deze tips kunnen zeker ook van pas komen bij een 15 of 21 daagse groepsreis Thailand.


Aankomst in Thailand

Wie voor het eerst aankomt in Thailand beleeft misschien wel een cultuurshock. De gewoontes zijn er totaal anders dan in het Westen en dat maakt deze bestemming zeer interessant. De meeste toeristen arriveren op Bangkok Airport, na een (rechtstreekse) vlucht van 11 uur en 20 minuten. De andere naam van deze luchthaven is ‘Don Muang’. Het bevindt zich op ongeveer 25 kilometer van het centrum van Bangkok. Je kunt het beste de vliegveldtaxi naar Bangkok nemen om zo snel mogelijk in de stad te arriveren. De kosten daarvan zijn ongeveer 500 baht, omgerekend zo’n 13 euro. Neem je liever de bus omdat je geld wil besparen? Dat is zeker mogelijk. In dat geval betaal je 200 baht, ongeveer 5,50 euro. Andere belangrijke luchthavens in Thailand zijn Phuket in het zuiden en Chiang Mai in het noorden. Ook dit zijn bekende steden in Thailand die je kunt bezoeken:

 • Pattaya
 • Surat Thani
 • Nonthaburi
 • Udon Thani
 • Hat Yai
 • Pak Kret
 • Nakhon Ratchasima

Phra Nakon Thailand

Heb je een visum nodig voor Thailand?

Wanneer je op vakantie gaat naar Thailand hoef je als inwoner van de Europese Unie en Zwitserland geen visum aan te vragen. Alleen Liechtenstein vormt wat dat betreft een uitzondering. Zonder visum mag je maximaal dertig dagen in het land verblijven, op voorwaarde dat jouw paspoort nog minstens een halfjaar geldig is vanaf de dag van binnenkomst. Ook moet je een ticket voor de heen- en terugvlucht kunnen laten zien. Reis je met kinderen? Let dan even op: ze moeten hun eigen paspoort meenemen.

simi actieve groepsreizen

Twee visa bij een verblijf van langer dan 30 dagen

Misschien ben je van plan om langer dan dertig dagen in Thailand te blijven, bijvoorbeeld voor werk of stage. In dat geval dien je wel een visum aan te vragen bij de Thaise ambassade of een consulaat. Er gelden voor een lang verblijf in Thailand twee visa:

 • Het toeristenvisum: verblijf van 30 tot 60 dagen
 • Niet-immigrant visum: verblijf van 60 tot 90 dagen


Druk verkeer is even wennen

De lange vlucht naar Thailand is het meer dan waard, hoewel de hitte en de luchtvochtigheid van 90 procent erg wennen kan zijn. En wanneer je het vliegveld eenmaal verlaten hebt beland je in druk linksrijdend verkeer. De meeste Thaise bestemmingen hebben een mooi centrum waar het de toerist aan niets ontbreekt. Maar wanneer je de randen van de stad opzoekt ontdek je helaas veel armoede en een hele andere kant van Thailand. Het is dan ook een land met veel gezichten en ondanks de duistere kant zeker de moeite van het bezoeken waard.

Een korte geschiedenis van Thailand

Misschien vindt je het leuk om informatie te verzamelen over dit Koninkrijk vóór je een groepsreis Thailand boekt. Vandaar ook wat geschiedenis. Thailand is een koninkrijk met een lange en boeiende geschiedenis. Uit archeologische opgravingen is gebleken dat er al in 3600 v. Chr. mensen leefden. Er zijn bronzen werktuigen gevonden waar de lokale bevolking natte rijst mee verbouwde. In de eeuwen daarna kende Thailand diverse koninkrijken, waaronder het Dvaravati koninkrijk in Centraal-Thailand en Srivijaya in het zuiden. In tegenstelling tot veel Aziatische landen is Thailand nooit gekoloniseerd. Wel droeg het tot 1939 de naam ‘Siam’. Hoewel de rest van de wereld dit mooie land tegenwoordig kent als Thailand, draagt het onder de bevolking de naam ‘Prathet Thai’. ‘Prathet’ betekent land en ‘Thai’ vrij’ waardoor je het dus kunt vertalen als ‘vrij land’.

Tuk Tuk in Phuket Thailand

Ontdek de Thaise steden met een tuk-tuk

Ben je een beetje bijgekomen van de eerste overweldigende indrukken? Dan is het tijd om echt op pad te gaan op jouw bestemming. Op vrijwel elke plek vind je zogeheten ‘tuk tuks’ die je overal naar toe brengen. Je kunt dit vervoermiddel vergelijken met een taxi, al heeft het geen ramen en ruimte voor maximaal drie passagiers. Het zal je verbazen hoe snel de bestuurders van tuk tuk’s zich door het drukke verkeer wanen! We raden wel aan om vantevoren te bekijken wat redelijke prijzen zijn voor deze vervoersdiensten. Een rit is nooit duurder dan die met een meter taxi. Voor 8 kilometer betaal je als het goed is 100 Baht, wat omgerekend zo’n 2 euro is. Maar je kunt natuurlijk altijd onderhandelen over de prijs met een tuk tuk chauffeur om gunstiger uit te zijn. Al moeten we daarbij wel zeggen dat niet iedere chauffeur goed Engels spreekt, wat communiceren lastig maakt.


Wat is er allemaal te zien en doen tijdens je groepsreis Thailand?

De beste manier om de mooiste plekjes van Thailand te ontdekken is per voet. Steden zoals Bangkok, Ayutthaya, Chiang Mai, Hua Hin en Phuket zijn ingericht op toeristen en je kunt je er dan ook uren vermaken. Bangkok heeft een oppervlakte van maar liefst 1569 vierkante kilometer en staat bol van de leuke markten, kleuren en geuren. Die ervaar je toch echt het beste tijdens een wandeling. Draag wel stevige wandelschoenen, want als je het gewend bent kan het aantal kilometers best tegenvallen. Bovendien kent Thailand een broeierig klimaat met een gemiddelde dagelijkse temperatuur van 30 graden. In april en mei kan het kwik zelfs oplopen tot 40 graden. Vergeet dus niet om je tijdens een wandeling goed in te smeren met zonnebrandcrème en voldoende water mee te nemen.

shoestring single banner

Bangkok: de Stad der Engelen

Het hele leven in Thailand lijkt zich af te spelen op straat. De lokale bevolking is vriendelijk en gastvrij en laat je graag kennismaken met hun cultuur. Dit merk je zeker tijdens een bezoek aan de hoofdstad Bangkok, dat een fantastische mix vormt van oud en modern. Aan de ene kant vormt Bangkok het economische centrum van Thailand, terwijl het andere kant allerlei historische bezienswaardigheden herbergt. De bijnaam van de Thaise hoofdstad is de ‘Stad der Engelen’. Het kan zijn dat je door de bedrijvigheid op straat en de vele marktkraampjes en bezienswaardigheden even verdwaald raakt. Geen probleem, want de vriendelijke bevolking helpt je graag weer in de juiste richting.

cultuur in Thailand Bangkok

Wat is de beste tijd om in Thailand op pad te gaan?

Kun je niet wachten om tijdens een wandeltocht alle bezienswaardigheden van Bangkok te ontdekken? Doe dit dan het liefst ’s ochtends of aan het einde van de dag, als het iets koeler is. In gebieden zoals Sukhumvit, Siam en Silom vind je veel nieuw aangelegde paden en stoepen. Wel bevinden zich op de trottoirs veel verkoopstalletjes en geparkeerde voertuigen. Dus een beetje opletten tijdens het wandelen is wel zo verstandig!


Smul van Thaise streetfood

Misschien ben je niet zo’n liefhebber van hoge temperaturen, maar wil je toch graag Thailand leren kennen. In dat geval raden we aan om een ticket te boeken in december of januari. De temperaturen liggen in die maanden van het jaar iets lager. Toch schijnt er vaak nog steeds een lekker zonnetje. En in de avonden kun je heerlijk flaneren langs de vele marktkraampjes en straatstalletjes. Daag jezelf uit op culinair gebied en probeer eens écht Thais ‘streetfood’, zoals:

 • Pad Krapow: Vlees met basilicum, rijst en een gebakken ei. Soms is er in plaats van ei vis toegevoegd.
 • Kuay Jab Nam Sai: Noedelsoep met varkensvlees. Kan wel pittig zijn!
 • Moo Ping: Varkensvlees gemarineerd in palmsuiker, vissaus en knoflook
 • Som Tam: Onrijpe papaja met tomaat en pinda’s ( voor een vegetarische vakantie! )
 • Pad Thai: Dit typische Thaise gerecht mogen we natuurlijk niet overslaan. Het bestaat onder andere uit gewokte rijstnoedels, garnalen en chilipepers.

streetfood Thailand

De drijvende markten van Bangkok

De drijvende markten zijn een absolute publiekstrekker in Thailand. De bruisende hoofdstad Bangkok staat er zelfs bekend om. Je vindt diverse drijvende markten (floating markets) langs de vele kanalen die de stad kent. Ze vormen een glimp van de traditionele manier van leven vol visserij en handel uit een ver verleden. Overal op de kanalen vind je kleine houten bootjes met vers fruit en groenten. De verse producten doen je echt watertanden! Met name de lokale Thaise vrouwen drijven nog steeds handel op de drijvende markten. Hou wel rekening met grote drukte tijdens het hoogseizoen. Bijna iedere toerist in Thailand wil graag een glimp ontvangen van de drijvende markten.

shoestring single banner

Damnoen Saduak

Een van de meest populaire drijvende markten ligt 80 kilometer ten zuidwesten van Bangkok en draagt de naam ‘Damnoen Saduak’. Het is een ochtendmarkt die je kunt bezoeken van 06.00 uur ’s tot 11.00 uur ’s ochtends. Wees er vroeg bij om de grootste drukte te ontlopen. Bovendien is het dan ook nog niet zo warm. En zeg nu zelf: het is toch veel leuker om foto’s te maken als er geen hordes toeristen in de weg lopen? Vanaf de Southern Bus Terminal vertrekt er voor 60 baht (1,60 euro) een bus naar het Damnoen Saduak District. Een andere optie is de trein, die dagelijks twee keer naar deze toeristische trekpleister vertrekt.

Drijvende markt van Bangkok

Tha Kha Floating Market

Kun je geen genoeg krijgen van de kleurrijke, drijvende markten van Thailand? Vlakbij Damnoen Saduak ligt nog een pareltje genaamd ‘Tha Kha Floating Market’. Die is vanaf Samut Songkhram eenvoudig te bereiken met een minibus. Deze rijdt in het weekend tussen 06.00 uur en 12.00 uur en vertrekt om de 20 minuten.
Deze drijvende markten zijn iets rustiger
Het kan zijn dat je de voorkeur geeft aan een rustige drijvende markt in plaats van het hectische Damnoen Saduak. In dat geval kun je beter de markten in Ratchaburi en de nabijgelegen provincie Samut Songkhram bezoeken. We raden aan om een long-tailed boot te huren voor ongeveer 300 Baht per uur, omgerekend zo’n 8 euro.

Boerderij vol krokodillen

Een heuse ‘Crocodile Farm’ bezoeken: hoe spannend is dat! In Thailand kan het, en wel op de Old Sukumvit Road in Samut Prakan Het vormt het thuis van tientallen krokodillen, maar ook een paar olifanten. Het park claimt zelfs dat het de meeste krokodillen ter wereld heeft. Waarschijnlijk woont hier ook de grootste krokodil ter wereld: Yai. Hij is maar liefst 6 meter lang en weegt 1114 kilo schoon aan de haak! Geniet op het krokodillenpark van de kleurrijke shows die er regelmatig plaatsvinden. Zo durven speciale krokodillen trainers het aan om hun arm in de bek van dit imposante dier te steken. Naast krokodillen vind je in dit park ook olifanten, tijgers, apen en leeuwen. Overigens kan dit park ook rekenen op stevige kritiek, want niet iedereen is het er mee eens dat de dieren in vrij kleine hokken leven.


Het Grote Paleis

Het Grote Paleis is een van de bezienswaardigheden die je tijdens je groepsrondreis Thailand echt niet mag overslaan. Wie in Bangkok verblijft moet er zeker even naar toe wandelen. De geschiedenis van dit imposante paleis gaat terug tot 1782. Destijds werd het gebouwd door koning Rama I, die droomde van een mix tussen de Thaise en Europese cultuur. We kunnen wel zeggen dat die droom is uitgekomen. Alleen al de gelaagde daken en de glanzende torenspitsen maken van het paleis een waar pareltje. En dan hebben we nog niet eens binnen gekeken. In het complex vind je namelijk de koninklijke kapel van ‘Wat Phra Kaeo’ dat het thuis vormt van de Smaragden Boeddha. Dit is een van de meest vereerde plaatsen van Thailand. Kleed je tijdens een bezoek aan deze bijzondere bezienswaardigheid gepast ten neem een hoed mee. Doe je dat niet, dan is de kans groot dat je niet eens binnenkomt. En dat zou natuurlijk zonde zijn! Het complex is dagelijks geopend van 08.30 tot 15.30 uur. De prijzen van entreetickets zijn als volgt: Volwassen en kinderen: 500 Baht (13,66 euro).

tempel in Thailand

Wat Phra Kaeo

Al eerder schreven we kort over Wat Phra Kaeo, oftewel ‘de Tempel van de Smaragden Boeddha’. Laten we er eens verder naar kijken, want het is een van de mooiste bezienswaardigheden van Thailand. Deze imposante Boeddha is te vinden in het Grand Palace en wordt dagelijks vereerd en bewonderd door de Thaise bevolking én tientallen toeristen. Ook op het tempelterrein is dankzij de gouden beelden en relikwieën genoeg te zien. Wat Phra Kaeo laat duidelijk zien hoe rijk Thailand in het verleden is geweest. Tevens vind je in de Tempel van de Smaragden Boeddha is een bibliotheek waar historische Boeddhistische geschriften worden bewaard.

De koningen van de Chakri dynastie

En alsof dat nog niet genoeg is vind je in het Koninkrijk Pantheon een schitterend paviljoen met beelden van de overleden van de koningen van de Chakri dynastie . Het geheel is omgeven door een muur met schilderingen die het verhaal van de Ramayana uitbeelden. Wat Phra Kaeo is dagelijks geopend van 8.30 tot 15.30 uur, behalve bij ceremoniële gelegenheden. Kleed je als bezoeker gepast en draag geen korte broek of te korte jurkjes.


Vimanmek Paleis

Aan de Si Ayutha Road in Bangkok vind je het Vimanmek Paleis. Dit een complex met vijf prachtige huizen in Thaise stijl. Deze plek is vanwege de schoonheid zeker de moeite van het bezoeken waard. Het heeft ook nog eens een prachtige tuin een indrukwekkende collectie Aziatische antiek. Vergeet vooral niet om je camera mee te nemen om de muurschilderingen met bladgoud uit de late Ayuthayan periode (1350-1767) vast te leggen. Het Vimanmek Paleis is van maandag tot en met zaterdag geopend van 09.00 uur tot 16.00 uur. Een ticket kost 50 Baht, slechts 1,37 euro.

Suan Pakkad Paleis

Thailand telt tientallen paleizen. Natuurlijk kun je die tijdens jouw groepsreis Thailand niet allemaal bezoeken. Maar het Suan Pakkad Paleis mag je zeker niet overslaan. Het vormde ooit de de residentie van prinses Chumphot, een van de meest belangrijke kunstverzamelaars die Thailand ooit heeft gekend. Het paleis bestaat uit vijf traditionele Thaise teakhouten die een enorme collectie Thaise kunst en antiek herbergen. Van meubels tot poppen: je kunt het zo gek nog niet bedenken of het is er. Ook de zeer goed onderhouden tuin van het Suan Pakkad Paleis is zeker een bezoek waard. Deze bezienswaardigheid is te vinden nabij nabij het Phayathai kruispunt, op 500 meter lopen van het station van de Skytrain (Phayathai). Het paleis is dagelijks te bezoeken van 09.00 uur tot 16.00 uur. Een toegangsticket kost 100 Baht, omgerekend 2,73 euro

Boeddhisme in Thailand

Wat Arun

De Wat Arun ligt tegenover het Grand Palace aan de Chao Phraya rivier. Het mag zich een van de van de meest populaire bezienswaardigheden van Bangkok noemen. En het is ook nog eens gemakkelijk te bereiken met de boot van Tha Tien Pier, nabij Wat Pho. Je herkent dit imposante bouwwerk aan zijn ongewone dunne pagodes die zijn versierd met keramische tegels en fragmenten van veelkleurig porselein. De letterlijke betekenis van ‘Wat Arun’ is ‘Tempel van de Dageraad’. Het mooiste uitzicht op de tempel heb je vanaf de oostkant van de rivier bij zonsondergang.

Wat Pho, oudste tempel van Bangkok

Wat Pho is de oudste en grootste tempel van Bangkok. Het staat bekend om zijn
de gigantische vergulde liggende Boeddha die wordt vereerd door boeddhisten van over de hele wereld. Wat Po staat ook bekend als een plek waar het intellectuele leven centraal staat. Sommige mensen noemen het zelfs de ‘eerste universiteit van Thailand’ omdat het een centrum is voor traditionele geneeskunde en massage.


Massages

Zowel de lokale bevolking als de toeristen die naar deze tempel komen maken gebruik van de aangeboden massages. Het is dan ook heerlijk om te ontspannen in deze drukke tijden. Wat Pho is te bereiken met een rivierboot, die stopt bij Tha Tien. Vervolgens pak je de bus naar het Grand Palace en loop je naar beneden op de Chetupon Road. Je vindt de ingang aan de zuidzijde van het klooster.

Thailand massage

Wat Mahathat

Bij de Na Phrathat Road nabij de Thammasat Universiteit en dicht bij het Grand Palace vind je Wat Mahathat. Ook deze plek is een bezoekje waard, alleen al omdat het het thuis vormt van vormt het thuis van de Mahachulalongkorn Boeddhistische Universiteit. Dit is van de twee hoogste plaatsen van boeddhistische studie in Thailand en biedt ook meditatielessen voor buitenlanders. De tempel is dagelijks geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Wat Saket

Wat Saket is een van de meest opvallende herkenningspunten in de skyline van Bangkok. Het draagt niet voor niets de bijnaam ‘De Gouden Berg’. Deze vergulde pagode is maar liefst 80 meter hoog en torent hoog boven de stad uit. De bouw van Wat Saket begon onder koning Rama III en werd pas voltooid tijdens de regeerperiode van koning Rama IV. Vanuit heel Bangkok is de ‘Gouden Berg’ goed te zien. Je kunt het dan ook zeker gebruiken als oriëntatiepunt. Vergeet vooral niet om de top te bezoeken. Vanaf daar heb je een schitterend uitzicht over de bruisende hoofdstad van Thailand.

Wat Saket souvenir Thailand

Proef van het nachtleven op Phuket

Wil je het echte toeristenleven van Thailand ontdekken? Dan is een vakantie op Phuket zeker aan te raden. Je bent iets langer onderweg dan naar Bangkok, namelijk 14 uur en 50 minuten. Phuket is met een omvang van 755 vierkante meter het grootste eiland van Thailand en herbergt een schat aan nachtclubs, go-go bars, massagesalons en pubs. Met name de Bangla Rd, ook wel “the Strip” genoemd, is een echt toeristen walhalla.. Het nieuw gebouwde uitgaansdistrict is de perfecte plek voor toeristen die willen feesten tot in de late uurtjes.


Wandelen of varen op het eiland Koh Phi Phi

Wie een rondreis Thailand in het kader van een groepsreis Azië maakt, mag het eiland Koh Phi Phi zeker niet overslaan. Liefhebbers van zon, zee en strand zijn hier helemaal op hun plek. Op deze bijzondere plek vind je veel voetpaden, maar geen echte wegen. Oftewel: je moet ergens heen lopen of de boot pakken. De plaatselijke “longtail” boten zijn een soort watertaxi’s en brengen je waar je maar heen wilt. De exacte prijs voor een boottrip kunnen we niet geven omdat die nogal uiteenlopen. Soms betaal je er persoon en soms per hele boot. Je kunt het beste reizen met een groep en onderhandelen over de prijs. Vergeet niet om je mooiste glimlach op te zetten. Dan ben je vast en zeker het meest voordelig uit!

Thailand eiland Koh Phi Phi

Winkelen in Thailand: handige tips

Thailand staat bekend om haar rijke geschiedenis en cultuur. Maar je kunt er ook prima winkelen in een van de grote warenhuizen. Neem nu Ma Boon Khrong Centrum en Tokyu Warenhuis aan de Phayathai Rd / Ratchadamri Rd. Dit is een groot en modern winkelcomplex in Bangkok waar je in een zoektocht naar mooie kleding en spullen zeker zult slagen. Zoek je naar textiel of elektronica? Dan raden we Tokyu Warenhuis in het Ma Boon Khrong Centrum aan. En na een dagje shoppen kun je smullen in een van de vele (fast-food) restaurants. Dit shopping walhalla bevindt zich in Siam Square, aan Phayathai Rd. / Dunant Rd.

Van alles te koop in de shopping malls

Siam Centrum is een winkelcentrum waar je praktisch alles kunt kopen. Het bevindt zich tegenover Siam Square, aan de overkant van de straat. Het heeft ongeveer 150 winkels. Is dat niet genoeg? Dan kun je altijd nog naar het World Trade Center aan de Rama I. Rd. / Ratchadamri Rd. Hier vind je voornamelijk dure importartikelen. Tenslotte raden we nog Thai Daimaru Department Store, “Big C” (City) Department Store en Panthip Plaza aan. Op deze drukbezochte plek vind je speciaalzaken voor computers, accessoires, elektronische artikelen, snackbars, restaurants en nog veel meer.


Markten in Thailand

Het voordeel van een winkelcentrum is dat er allerlei (speciaal) zaken zich dicht bij elkaar vinden. Maar helaas ontbreekt het volgens veel mensen wel aan charme. Een winkelcentrum is immers modern en je proeft er weinig van de Thaise cultuur. Op de vele markten die Thailand telt is dat wel anders. Neem nu Pratunam Market in Bangkok, gelegen aan de Bloemenmarkt.

Klong Saen Saep / Petchburi Rd is een grote wijk wijk met steegjes vol kraampjes, eetstalletjes en de heerlijkste geuren en kleuren. Hou je van bloemen? Bezoek dan de Bloemenmarkt in Thewet, bij de Phadung Krung Kasem Klong (Samsen Rd.) Deze grote rustige markt verkoopt mooie potplanten en snijbloemen die iedere tuin opfleuren.

varende markt in Thailand

Magische amuletten

Bij de noordelijke bus terminal in Bangkok vind je nog een andere geweldige markt bij Phahon Yothin Rd. Hier vind je allerlei kraampjes én winkeltjes die zowel echte als namaak artikel verkopen. Het aanbod is enorm: van groente en fruit, tot stoffen, specerijen, bonsaiboompjes en zelfs magische amuletten! Hou er wel rekening mee dat het alleen op zaterdag en zondag is geopend, van 8.00 uur ’s ochtends tot 20.00 uur ’s avonds.

Pahurat kledingmarkt

Echte kledingliefhebbers kunnen terecht op de Pahurat kledingmarkt bij Charoen Krung Rd. / Fuang Nakhon Rd in Bangkok. De bijnaam van deze plek is ook wel ‘Little India’. Hier vind je talloze Indiase, Maleise en Thaise handelaars die textielgoederen, ook tweedehands, sarongs, edelstenen, gouden sieraden of alledaagse goederen tegen extreem lage prijzen aanbieden.

crusj single groepsreizen banner

De markt van Penang

Wie het echte Thaise leven wil proeven, letterlijk en figuurlijk, kan terecht in de markt van Penang in de wijk Klong Toey. Het ligt aan het eind van Rama IV. Rd./ Chao Praya. Culturele hoogstandjes hoef je hier niet te verwachten, maar wel het soms harde leven van de Thaise bevolking die soms in erbarmelijke omstandigheden moet leven. Schrik niet van de vele slecht onderhouden huizen in deze sloppenwijk. Toch komen er hier toeristen. Mensen die geld uitgeven aan spulletjes zijn hier dan ook van levensbelang. Op deze plek kun je producten kopen voor zeer lage prijzen, mits je om kunt gaan met verkopers die het Engels niet goed machtig zijn. Neem bij en bezoek aan de markt van Penang dus wel je woordenboek mee!


Betaalde BTW terugkrijgen

Het kan zijn dat je in Thailand spullen met een waarde van minstens 5000 Baht (136,75 euro) hebt gekocht. In dat geval hebben we goed nieuws voor je. Tijdens jouw vertrek vanaf de luchthavens van Bangkok, Chiang Mai, Phuket of Hat Yai krijg je namelijk op vertoon van de kassabonnen de door jou betaalde BTW terug.

Wat heeft de Thaise keuken te bieden?

Voor een goed restaurant kun je natuurlijk terecht bij een van de vele internationale restaurants die Bangkok, maar ook andere Thaise steden rijk zijn. Het aanbod is er echter wel vrij Westers en niet heel bijzonder. Wie echt kennis wilt maken met het land en zijn inwoners, moet ’s avonds een van de vele kookwinkels vlakbij de kanalen proberen. Daar kan je ook genieten van vegetarische lekkernijen. Zowel de lokale bevolking als toeristen komen hier graag voor heerlijke Thaise gerechten. Hou er wel rekening mee dat er behoorlijk hete specerijen wordene gebruikt. Toch zijn deze authentieke Thaise gerechten zeker de moeite van het proberen waard:

 • Pad See Ew: Gebakken rijstnoedels met sojasaus, ei, knoflook, Chinese broccoli en fijne stukjes vlees (kan ook zonder)
 • Som Tam: Dit gerecht combineert zoet en zuur en bestaat uit tomaat, sperziebonen, gedroogde garnalen, pinda’s en groene papaya
 • Green Curry: Dit gerecht wordt in het Thais ook wel ‘Kaeng Khaio Wan’ genoemd en is erg populair onder de lokale bevolking en bij toeristen. Het heeft zijn kleur te danken aan de groene chilipepertjes die worden gebruikt. Daarnaast bestaat dit gerecht uit vlees of visballetjes, Thaise groene aubergines, palmsuiker en vissaus.

Thaise noedels

Hoe zit het met de gezondheidszorg in Thailand?

Thailand wil een veilige bestemming zijn van toeristen, ook op gezondheidsgebied. De gezondheidszorg is er met name in de grote steden prima. Toch is het oppassen geblazen voor ziektes als polio, tetanus, hepatitis-A, tyfus en malaria. Momenteel heb je geen inentingen nodig om Thailand binnen te komen, hoewel je vantevoren altijd even moet kijken hoe het zit met de inreisbeperkingen wat betreft Covid-19. Uitzonderingen zijn reizigers die uit endemische gebieden afkomstig zijn. Hoewel niet verplicht, raden we toch aan om een een passende vaccinatie (malaria profylaxe) te nemen tegen de hierboven genoemde ziekten. Je kunt hiervoor terecht bij de huisarts of een tropisch instituut.


Bescherm je tegen de felle zon

Je zou het niet zeggen, maar een van de grootste problemen voor toeristen in Thailand is de zon. Om het even specifieker te maken: verbranding. De zon is op deze bestemming het hele jaar door zeer fel en niet iedere toerist is dat gewend. Gebruik om verbranding te voorkomen een zonnebrandcrème met een zeer hoge beschermingsfactor. En laat je lichaam langzaam wennen aan de tropische zon door de eerste dagen grotendeels in de schaduw door te brengen. En tenslotte nog één goede raad: eet geen rauw fruit of ijs en drink uit waterflesjes in plaats van uit de kraan. Door deze tips te gebruiken blijf je gelukkig en gezond tijdens jouw 15, 21 of 22 daagdse groepsreis Thailand. We wensen jou een heel fijn verblijf op deze prachtige en zonovergoten bestemming!

Reis- en annuleringsverzekering met werelddekking afsluiten

Tenslotte, indien je een groepsreis Thailand hebt geboekt, kan je tijdens het boekingsproces meestal tegelijkertijd een reis- en annuleringsverzekering afsluiten. Vaak wordt er door de reisorganisatie waar jij je Thailand groepsreis boekt, samengewerkt met Europeesche Verzekeringen of Allianz Global Assistance. Je kunt ook na het boeken van je groepsreis Thailand nog een reis- en annuleringsverzekering afsluiten, bijvoorbeeld online via de website reisverzekering-afsluiten.com. Houd er wel rekening mee dat je een annuleringsverzekering altijd moet afsluiten binnen enkele dagen na het boeken van je groepsreis Thailand.