Groepsreis India

15 tot 30 daagse groepsreis India boeken.

Ook voor een spirituele groepsrondreis India-Nepal. Met regelmatig las minute groepsreis aanbiedingen India. Inclusief vliegtickets, transfers, hotels, gids en excursies. Boek hier een 15, 16, 18, 22, 23 of 30 daagse groepsrondreis India, eventueel gecombineerd met een rondreis Nepal. Last minute groepsrondreizen India kunnen tot wel 10 tot 20 % goedkoper zijn.

koningaap groepsreizen banner

Welke reisorganisaties bieden rondreizen en groepsreizen India aan?

Indien je een compleet verzorgde groepsreis India of India-Nepal wilt boeken, heb je keuze uit onder andere de groepsrondreizen van Sawadee, Shoestring, ANWB Reizen, Koning Aap en Djoser. Je kunt bij hen een groepsrondreis India voor 15, 16, 18, 20, 23 tot 30 dagen boeken. De 30 daagse groepsrondreis India-Nepal is het “koningsnummer”. Een onbeschrijflijke mooie en spirituele groepsreis met alleen maar hoogtepunten. India en spiritualiteit zijn nauw met elkaar verbonden.


Groepsreizen en rondreizen India zijn inclusief vliegtickets.

In de meeste gevallen boek je een rondreis India met een groep inclusief vliegtickets, transfers, overnachtingen in goede hotels en een volledig verzorgd excursie programma. Meestal is er begeleiding van een Engels of sprekende gids. Maaltijden zijn, afhankelijk van jouw gekozen type groepsreis Azië, wel of niet volledig inbegrepen. Je kunt, vóór je de groepsreis India of India-Nepal boekt, meestal per reisorganisatie, de samenstelling van de groep zien.

Pune tempel India

Single groepsreizen India

Enkele aanbieders, waaronder Sawadee en Shoestring, hebben een speciaal rondreis aanbod India voor alleenstaanden. Je kunt je bij een specifieke single reis alleen opgeven, indien je vrijgezel bent. De praktijk leert dat de meeste deelnemers aan groepsreizen met verre bestemmingen singles zijn. Indien je het prettig vindt om bij een bepaalde groepsreis in het gezelschap van andere vrijgezellen, kun je dur ook meedoen aan een andere verre groepsreis. Boek bijvoorbeeld als single een groepsreis Thailand.


Groepsreizen met bestemming India-Nepal zijn niet goedkoop

Indien je een goedkope groepsreis wilt boeken, kom je niet bij een gecombineerde groepsreis of rondreis India-Nepal uit. Dit type groepsreizen, is mede door de gestegen prijzen van vliegtickets en de te leggen afstanden, zeker niet goedkoop. Goedkope groepsreizen vind je met name binnen Europa. Met name TUI heeft regelmatig aanbiedingen en last minute groepsreizen binnen haar uitgebreide reisaanbod.

slangenbezweerder india

Reizen naar India – in de magische voetsporen van de maharadja’s

Een groepsreis India is een magische én spirituele reis. Prachtige tempelgebouwen, een mozaïek van kleuren en een speciaal soort avontuur wachten op je in India. Waarschijnlijk heeft het beroemdste gebouw in India zijn plaats in Agra – de Taj Mahal. Het enorme graf fascineert bezoekers van over de hele wereld. Niet ver hier vandaan ligt het Rode Fort. Wist je dat dit paleizencomplex stamt uit het Mogolrijk? India is een ongelooflijk spannend en divers land, de thuisbasis van een veelheid aan talen en culturen met zijn 1,3 miljard inwoners. Tijdens een avontuurlijke reis door India leer je het dagelijkse leven van de lokale bevolking van dichtbij kennen.

India Architectuur

Diverse redenen voor een 30 of 15 daagse groepsreis India.

 • Indiërs behoren tot de meest gastvrije en open mensen ter wereld.
 • Voor spirituele mensen is India de perfecte plek. Of het nu oud of jong is – spiritualiteit is van groot belang voor Indiërs. Voor een spirituele vakantie Azië of meditatie vakantie is India, maar ook Nepal en Thailand, de perfecte locatie.
 • Adembenemend: De Himayala is de hoogste bergketen ter wereld.
 • Thuisbasis van yoga – vind je innerlijke centrum en mediteer in het land van de zonnegroeten.
 • Talloze festivals: De meest kleurrijke is zeker het Holi Festival, het Festival of Colors, waar mensen gekleurd poeder gooien en tot diep in de nacht dansen.
 • Soms zijn er voordelige rondreizen Azië en met name India te boeken. Dit is meestal het geval als er een groepsrondreis Azië als last minute groepsreis wordr aangeboden. Soms kan je op deze manier ook zo een goedkope groepsreis Thailand boeken.


India Tour – Prachtige tempels en dierenervaringen in het land van de maharadja’s

Berijd een kameel door de Thar-woestijn of ga op junglesafari door Ranthambore National Park. Met een beetje geluk kun je wilde dieren in het wild bewonderen! Houd je ogen open – er kan opeens een tijger opduiken. Op een rondreis door India ontdek je de belangrijkste bezienswaardigheden van het land.

djoser banner

Cruise door de Indische Oceaan

Een kleine insidertip is een cruise door de Indische Oceaan. Een bijzonder hoogtepunt is de ingang van de haven van Mombai. Een imposante boog die boven de schepen uittorent, verwelkomt bezoekers van India. Wandel door de tuinen rondom de prachtige Taj Mahal. Het sierlijke Amber Fort ligt beschut op een berghelling en diende als de zetel van de macht voor de Kadhawaha-dynastie. Op de rit naar Amber Fort per 4×4 valt het uitzicht onvermijdelijk op het indrukwekkende Palace of the Winds. Je kunt ook leren hoe je een sari of tulband kunt knopen tijdens een tour door India.

Tijdens je spirituele en avontuurlijke reis doorr India bezoek je bruisende metropolen als Delhi, Jaipur en Agra en bezoek je imposante gebouwen zoals het Rode Fort, het Palace of Winds en de Taj Mahal, het beroemde hagelwitte mausoleum. Ontdek ook Jodhpur, de “Blauwe Stad” met zijn machtige fort.

Vervoer in India

Reis naar India en ervaar het land van kleuren en mystiek

Krijg een eerste indruk van India tijdens een stadstour door Delhi. Onderweg vang je een glimp op van het Rode Fort, de herdenkingsplaats van Mahatma Gandhi en Jama Masjid, de grootste moskee in India. Bezoek in New Delhi de Tombe van Humayun, een vierkante zandstenen structuur met een dubbele marmeren koepel. Dit indrukwekkende bouwwerk staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De reis brengt je verder naar de woestijnstad Bikaner. Onderweg passeer je onder andere de Shekhawati-regio en bezoek je ook enkele lokale haveli’s. Deze vorstelijke woningen zijn gebouwd rond een binnenplaats in een traditioneel oriëntaals patroon. Bezoek bij aankomst in Bikaner het 15e-eeuwse Junagarh Fort.


India – Reistips en informatie

Namasté en welkom in India – het land van specerijen.
Prachtige paleizen, fantastische zandstranden, kleurrijke metropolen en adembenemende landschappen wachten op je tijdens je reis door India. Proef pittige curries en fijne thee, vier kleurrijke festivals of ontspan met Ayurveda en yoga. Maak van de beste tijd van het jaar iets heel bijzonders. India is hét vakantieland voor avontuurlijke, culturele- en spirituele reizen.

Waarom een groepsreis Inda? 10 hoogtepunten die het land zo speciaal maken

 1. Het beroemde Holi-festival
 2. De “Blauwe Stad” van Jodhpur
 3. Het stadspaleis in Jaipur
 4. Het beroemde Crown Palace Taj Mahal
 5. Fort Amber in Jaipur
 6. De stad Varanasi aan de Ganges
 7. Talloze tempels en paleizen
 8. De metropool en havenstad Mumbai
 9. Het graf van Humayun
 10. Exotische Kruiden

Holi feest in India

Wat moet je weten over India?

 • Oppervlakte: 3288000 km²
 • Bevolking: 1.395.755.100 inwoners
 • Hoofdstad: New Delhi
 • Staten en regio’s: India is een federale republiek die is verdeeld in 28 staten en zeven sub federale regio’s die rechtstreeks rapporteren aan de federale overheid.
 • Geografie: In het noorden wordt India begrensd door de Himalaya, in het zuiden vormt de Indische Oceaan de natuurlijke grens van het nationale grondgebied. Het Indiase subcontinent heeft een totale kustlijn van 7.600 km. De buurlanden van India zijn Pakistan, Tibet, Nepal, Bhutan, Myanmar en Bangladesh. Ook de eilandstaten Sri Lanka en de Malediven in de Indische Oceaan worden beschouwd als buurlanden.
 • Nationale symbolen: tijger, lotusbloem, banyanboom en mangofruit.
 • Munteenheid: De nationale munteenheid is de Indiase roepie.
 • Tijdzone: India loopt 4,5 uur voor op de Centraal-Europese tijd (CET).


India – wanneer is de beste tijd om te reizen?

Wanneer genieten van je groepsreis India. Voor wanneer kan je het beste een groepsrondreis India boeken?
Omdat het land erg groot is zit er ook een groot verschil tussen de optimale reistijd van regio tot regio. In het algemeen kan worden gezegd dat als je naar Zuid India wilt moet je reizen van december tot februari, omdat de gemiddelde temperaturen dan erg aangenaam zijn.
Oktober tot maart wordt aanbevolen voor de noord- en westkust. In de zomermaanden heeft de zuidwestmoesson een sterke invloed op het klimaat.

djoser banner

Himalaya gebergte

Als je het Himalaya gebergte wilt ontdekken, doe dat dan in de periode van juli tot oktober, aangezien er in de overige maanden hevige sneeuwval kan vallen. Bij de meeste groepsreizen India 20 tot 30 dagen wordt ook de Himalaya bezocht. Soms kan je er zelfs een trekking maken.

klooster in de Himalaya

Hoe is het klimaat en het weer in India?

De grote geografische uitgestrektheid van India en de verschillende landschappen van hoge bergen in het noorden tot vruchtbare vlaktes zorgen voor diverse klimaten. In Noord- en Midden-India heerst een overwegend subtropisch landklimaat, in het zuiden en in de kustgebieden is het klimaat meer maritiem. Vooral in de noordelijke laaglanden treden grote temperatuurschommelingen op, tussen waarden rond de 10 °C in december en januari en tot 50 °C in de zomer tussen april en juni. In het zuiden daarentegen is het zeker het hele jaar warm.
De neerslagomstandigheden worden in wezen bepaald door de moesson. De zware zomermoessonregens beginnen eind mei aan de zuidwestkust en trekken tot augustus/september naar het noordoosten.
De noordoostmoesson kan in de maanden oktober tot december een tweede regenseizoen veroorzaken in de zuidelijke staten Kerala en Tamil Nadu. Dit is echter lang niet zo ernstig als de hoofdmoesson, die meer dan 80% van de totale hoeveelheid regen in een jaar met zich meebrengt.


Welke steden zijn de moeite waard in India?

Delhi

Tijdens jouw groepsrondreis India zal je meestal ook in Delhi verblijven. De stad aan de westelijke oever van de Yumana-rivier verwelkomt jou met een 1000-jarige geschiedenis en talloze bezienswaardigheden. Hier, tussen de verwoeste vestingwerken van het oude Purana Quila Fort, hebben recente opgravingen aangetoond dat de oprichting van de stad teruggaat tot 1200 voor Christus. In Old Delhi ontdek je de typisch oosterse wijken met smalle straatjes en bazaars, vele tempels, moskeeën en andere historische monumenten.

Wie zin heeft in een contrastrijk programma kan New Delhi verkennen, dat in 1931 door de Britse architecten Lutyens en Sir Herbert Baker symmetrisch werd ingericht als tuinstad. Hier, tussen de graven en mausolea, gedenktekens voor adellijke heersers en koningen, is Delhi zoals het is ontworpen door de Britten: Brede boulevards, ongerepte tuinen, verspreide zomerhuizen in koloniale stijl en schaduwrijke lanen.
Rajpath Boulevard begint bij de Indian Gate en loopt kaarsrecht langs het imposante parlementsgebouw naar de poorten van het Rahtrapati Bhawan Palace, de residentie van voormalige onderkoningen en nu de president van India.

Jama Mashid India

Jaipur

Welkom in het bruisende economische centrum en de moderne metropool Jaipur. Samen met de twee steden Delhi en Agra vormt de stad de zogenaamde Gouden Driehoek. Maar ook hier is de eeuwenoude geschiedenis nog merkbaar. Een bijzonder hoogtepunt zijn de typische roze gekleurde huisjes in het oude Jaipur.
Tot de historische bezienswaardigheden behoort het stadspaleis. Maharaja Sawai Madho Singh bouwde het paleis in de 19e eeuw om bezoekers in stijl te verwelkomen. In het gebouw vind je nu een museum van koninklijke gewaden, kasjmier sjaals en zijden sari’s. Er is ook een indrukwekkende verzameling wapens in het paleis van de Maharani, de koningin. In menige groepsreis India zit een bezoek aan Jaipur in het programma. Vaak overnacht je hier ook.


Jodhpur

Jodhpur is de tweede grootste stad in de staat Rajasthan na Jaipur en staat ook bekend als de “Blauwe Stad” vanwege de kleur van de huizen. De kleur zou een effectief middel zijn om muggen af te weren. De stad staat bekend om zijn het Meherangarh-fort, hoog op een rotsachtige bergkam, wordt zelfs beschouwd als een van de mooiste in Rajasthan met zijn zeven poorten.
Mis het Umaid Bhawan-paleis niet, genoemd naar de bouwer, Maharaja Umaid Singh (1929-1942). Het is een indrukwekkend voorbeeld van Indiase koloniale architectuur uit de jaren dertig. Wat opvalt is dat de met de hand gedecoreerde zandsteenblokken zodanig zijn uitgezaagd en op elkaar zijn geplaatst dat ze zonder mortel bij elkaar blijven – absoluut een hoogtepunt. Een deel van het paleis doet nu dienst als hotel, het andere deel is open voor bezoekers. In het museum zijn wapens, klokken en jachttrofeeën te bewonderen.

shoestring single banner

Udaipur

Udaipur wordt vaak het “Venetië van het Oosten” of de “City of Lakes” genoemd. Een bijzonder hoogtepunt is het Jag Niwas Palace, een architectonisch en artistiek meesterwerk, gelegen in het midden van Lake Pichola.
Het prachtige moessonpaleis Sajjan Garh ligt aan de oever van het meer op een heuvel. Naast de paleizen staat Udaipur ook bekend als een centrum van schone kunsten, kunstnijverheid en schilderkunst. Ooit was Udaipur de hoofdstad van het Mewar-rijk. Nadat India onafhankelijk werd, werd het opgenomen in de staat Rajasthan.

Udaipur aan het water India

Agra

De bekendste attractie in Agra en in heel India is natuurlijk de Taj Mahal, een van de negen wereldwonderen en op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is een 58 meter hoog en 56 meter breed mausoleum gebouwd op een 100 bij 100 meter marmeren platform. De Mughal-keizer Sha Jahan liet het in 1631 bouwen voor zijn overleden vrouw Mumtaz Mahal, en daarom wordt het tot op de dag van vandaag nog steeds als een uitstekend teken van liefde beschouwd. Het graf is genesteld in een bloeiende tuin buiten de stad en is nu een populaire bestemming voor zowel toeristen als pasgetrouwde Indiase stellen.

bezoek aan de Taj Mahal


Rode Fort

Het Agra Fort, ook wel bekend als het Rode Fort, is een ander belangrijk bouwwerk in de stad. De bouw ervan werd in de 16e eeuw uitgevoerd in opdracht van de Mughal Akbar. Het fort is omgeven door een 20 meter hoge muur. De muur en de meeste gebouwen zijn gemaakt van rode zandsteen, vandaar de naam van het fort. Binnen het complex bevinden zich representatieve paleizen, moskeeën en tuinen.

Agra fort in India

Kochi

Kochi, voorheen bekend als Cochin, is een stad in het zuidwesten van India aan de kust van de Arabische Zee in de staat Kerala.
Het stedelijk gebied strekt zich uit over het vasteland en over verschillende eilanden en schiereilanden voor de kust. Het schiereiland Fort Kochi is een bezoek waard. De Franciscaanse kerk daar is de oudste kerk gebouwd door Europeanen in heel India. Het werd gebouwd in hout in 1503 en gerenoveerd in steen in het midden van de 16e eeuw. Op de noordpunt van het schiereiland bevinden zich de bekende Chinese visnetten, die volgens de legende al in de 13e eeuw door Chinese handelaren werden geïntroduceerd.
Het Mattancherry Palace, gebouwd door de Portugezen, ligt in de wijk Mattancherry. Het werd als geschenk aangeboden aan de toenmalige heerser van Cochin, die in ruil daarvoor de Portugezen verregaande handelsprivileges verleende.


Goa

De staat Goa aan de westkust biedt stranden zover het oog reikt. Bij veel groepsreizen India 20, 22 tot 30 dagen, wordt een bezoek aan Goa in het reisprogramma opgenomen. Een bijzondere favoriet bij bezoekers is Calangute, een zeven kilometer lang, kronkelend strand in het binnenland. Betul en Palolem staan bekend om hun wilde en exotische schoonheid en hebben stranden die grotendeels ongerept zijn.

strand van GOA

Ook op cultureel gebied heeft Goa veel te bieden, bijvoorbeeld Fort Aguada, dat in 1612 werd gebouwd. Aan de voet van het fort staat nu een exclusief strandhotel. Andere facetten van de regio zijn te zien tijdens uitstapjes naar het binnenland, waar pittoreske paleizen en kerken uit de Portugese koloniale tijd op je wachten.
Je zult ook geïnspireerd worden door de natuurlijke schoonheden. Ongeveer een derde van het gebied van Goa is bebost en er zijn enkele natuurreservaten opgericht om de flora en fauna te behouden. In Bhagwan Mahavir National Park kun je bijvoorbeeld vogels en andere dieren in hun natuurlijke omgeving observeren en de Dudhsagar-waterval ontdekken.

laagland India GOA

Mumbai

Mumbai, gelegen op het eiland Salsette voor de westkust van India, is de hoofdstad van de staat Maharashtra. Talloze gebouwen in het centrum van Mumbai zijn gebouwd in een regionale variant van het historisme. In het financiële en economische centrum van India, met een bevolking van 12,5 miljoen inwoners, kun je tal van culturele activiteiten beleven.

Of het nu gaat om een bezoek aan de musea, theaters en galerijen of een rondleiding door de beroemde stenen Torbigens Gateway of India en de Elephanta Caves, die verschillende grottempels hebben, waarvan de meeste zijn gewijd aan de hindoegod Shiva.

Mumbay in de avond

Welke cultuur, omgangsvormen en gebruiken zijn er in India?

Traditioneel worden verschillende ceremonies voorgeschreven van geboorte tot dood. Andere gebruiken bepalen het dagelijks leven.

 • Geboorte: Kort na de geboorte vindt er een ceremonie plaats om het kind een naam te geven. Een priester vertelt het eerste alfabet waarmee de naam van het kind moet beginnen.
 • Huwelijk: Bruiloften worden in India tegen zeer hoge kosten gevierd. De vieringen zijn ook niet beperkt tot één dag, maar duren meestal drie of vier dagen.
 • Namasté: Dit betekent de meest populaire vorm van begroeting en afscheid. De handen zijn bij de borst gevouwen en men zegt “Namasté”, wat zoiets betekent: als ik groet je.
 • Diya: In bijna elk Indiaas huishouden wordt een lamp (diya) voor het altaar van de huisgod geplaatst. Deze wordt traditioneel elke ochtend aangestoken.

koningaap groepsreizen banner

Welke taal wordt er in India gesproken?

Hindi en Engels zijn de officiële talen van India. In ieder hotel in India wordt wel Engels gesproken. Er zijn ook 21 andere talen erkend in de grondwet en meer dan 800 dialecten. Al deze talen zijn ontstaan uit enkele grote taalfamilies, zoals Indo-Arisch. Hindi is de moedertaal van ongeveer 20% van de Indiase bevolking en is vooral wijdverbreid in het noorden van het land. Engels heeft een bijzondere status als gezaghebbende wetgevende en juridische taal.


Welke religies zijn vertegenwoordigd in India?

Vier van de belangrijkste religies zijn ontstaan in India: hindoeïsme, boeddhisme, jaïnisme en sikhisme. Het boeddhisme is al eeuwenlang de religie bij uitstek in India, maar het hindoeïsme heeft zijn positie als dominante religie op de lange termijn behouden.
Volgens de volkstelling (2011) zijn de religies als volgt verdeeld: hindoes 79,8%, moslims 14,2%, christenen 2,3%, sikhs 1,7%, boeddhisten 0,7%, jains 0,4% en andere 0,7%. Een totaal van 0,2% van de Indiërs meldde geen religieuze overtuiging in de volkstelling.

djoser banner

Welke voedingsmiddelen en dranken staan bekend om India?

India staat bekend om de zeer diverse culinaire hoogstandjes en biedt veel verschillende gerechten met exotische kruiden. Ook de vegetariër en veganist kan prima in India terecht. Elke regio heeft zijn eigen kookstijl. Het meest opvallende verschil in eetgewoonten is tussen de noordelijke regio’s, waar vlees en brood wordt gegeten, en de zuidelijke regio’s, waar rijst het hoofdvoedsel is. Niet alleen de gerechten, maar ook de smaken, kleuren en bereidingswijzen zijn net zo verschillend als de landschappen van het subcontinent. Afgezien van de hoofdgerechten, zijn er een aantal populaire snacks verkrijgbaar in heel India. Dit zijn bijvoorbeeld samosa’s (gefrituurde dumplings gevuld met vlees of groenten).
De meest populaire drank onder de Indiërs is thee. Ook populair zijn koffie (meer in het noorden dan in het zuiden), nimbu pani (limonade), lassi en kokosmelk.

Eten India

Kruiden en groenten

De meeste gerechten in de Indiase keuken worden gekenmerkt door een royaal gebruik van kruiden. Daarnaast worden traditioneel veel soorten groenten gegeten. Naast deze fundamentele overeenkomsten zijn er echter verschillende lokale kenmerken.

Noorden

Noord-Indiaas eten bestaat meestal uit vleesgerechten, zoals rijke lams- of kipcurry’s en pittige gehaktballen, samen met groenten en yoghurt. Chutneys worden vaak als bijgerecht geserveerd. Ook de tandoori keuken is erg lekker: vlees of vis wordt gemarineerd en daarna gebakken in een kleioven. Er is een breed scala aan vis en schaaldieren langs de kust – Bombay Duck (curry of gebakken vis) en Indiase zalm zijn beroemd. Ook aanraders zijn de Parsi-gerechten zoals Dhansak (kip met linzencurry).

Visapur India

Zuiden

In Zuid- en Oost-India is rijst het hoofdvoedsel en wordt het bij bijna elke maaltijd geserveerd. De Bengaalse keuken in het oosten van het land staat bekend om zijn vis- en garnalencurry’s met yoghurt en kokossaus. De curries in het zuiden zijn daarentegen voornamelijk vegetarisch en meestal behoorlijk pittig. Mildere specialiteiten zijn rijstpannenkoekjes en yoghurt met komkommer en munt. Kokos wordt in veel gebruikt. Tropisch en subtropisch fruit is overal in overvloed.

Woestijn

In de woestijnen van Rajasthan en Gujarat wordt vaak dal (pap van linzen) gegeten. Een reden hiervoor is het relatieve gebrek aan verse groenten in deze droge regio. Dal wordt ook vaak zwaar gekruid, bijvoorbeeld met sesam, komijn en pepers.


Waar moet je aan denken voordat je een groepsreis India reist boekt?

Wat zijn de toelatingseisen voor India?

Duitse staatsburgers hebben een visum nodig om het land binnen te komen, dat ten minste vier dagen voor aankomst moet worden aangevraagd bij een Indiase diplomatieke missie. Het is niet mogelijk om op de dag van aankomst een aanvraag in te dienen. Het visum is normaal gesproken 356 dagen geldig vanaf de datum van afgifte en geeft recht op een verblijf van 90 dagen per bezoek.

Welke vaccinaties zijn nodig voor een reis naar India?

Naast de standaard vaccinaties, zoals tetanus, mazelen, difterie of de bof, worden ook vaccinaties tegen hepatitis A en B en malaria aanbevolen. Daarnaast is het bij bijna alle reisorganisaties verplicht een reisverzekering af te sluiten die ook medische kosten en repratiëring dekt.

koe op het strand India

Agra

Agra Holidays – Sprookjeskastelen en Maharadja’s van India

Ervaar de fascinatie van een land tussen een opkomende economie en het hindoeïsme, de oudste cultuur ter wereld. ”Eeuwige orde” is wat de Indianen hun religie noemen, die een onderdak biedt aan vele geloofsovertuigingen. India is het land van kleuren en specerijen. Vrouwen in felgekleurde sari’s, prachtig versierde olifanten en prachtige monumenten nemen je mee naar het koninkrijk van 1001 nachten. Probeer hete chili, pittige curry en kurkuma – de Indiase keuken wordt gekenmerkt door veel verfijnde kruiden.

Reis naar Agra, in de gouden driehoek van India

Reizen naar Agra neemt je mee naar de gouden driehoek van Delhi-Agra-Jaipur en laat je de sprookjesachtige pracht van Rajasthan en India op zijn best zien. Delhi bestaat uit twee delen:

New Delhi, royaal gepland, regeringsdistrict en vanwege de luchthaven het vertrekpunt voor veel vakantiegangers.
Met oosterse charme zal Old Delhi je betoveren met zijn moskeeën, monumenten van moslimoorsprong en zijn levendige straten, zoals de Chandni Chowk. Hier aan de Silberstrasse wacht je een enorme keuze aan zilveren sieraden.

winkelstraatje GOA India

Taj Mahal

In Agra beweegt de Taj Mahal, een grafmoskee gemaakt van wit marmer, miljoenen bezoekers tot tranen als een symbool van eeuwige liefde. Duizenden edelstenen sieren het mausoleum, het witte marmer wordt weerspiegeld in het meer. Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan, wordt de roze stad genoemd, roze als Rajasthan’s kleur van gastvrijheid. Bewonder de beroemdste attractie, het Palace of Winds. Het werd ooit gebruikt om de hofdames een glimp op te laten vangen van het leven op straat.

bezoek aan de Taj Mahal

Avontuurlijke reizen India – Als een sprookje uit duizend-en-een-nacht

Op je avontuurlijke reis door India kun je het oorspronkelijke India in Rajastahn verkennen en charmante landschappen, paleizen en de kleur van het rijke land aan de rand van de Thar-woestijn bewonderen. De legendarische maharadja’s hebben hier hun thuis met hun marmeren paleizen, kunstmatige meren en woestijnforten. In de nationale parken kun je in een open vrachtwagen op safari gaan door de indrukwekkende flora en fauna van het land der koningen en met een beetje geluk tijgers, luipaarden, jakhalzen en een verscheidenheid aan vogelsoorten observeren. Excursies naar de woestijn en naar lokale stammen maken het aanbod compleet tijdens je avontuurlijke reis in India. Een hoogtepunt van elke reis is het verblijf in de metropool Delhi, de hoofdstad van het subcontinent.


Avontuurlijke reizen in India – sprookjeskastelen, hindoeïstische rituelen en woestijnforten

Hoogtepunten tijdens de avontuurlijke reizen in India zijn het bezoek aan de roze kleurige oude binnenstad van Jaipur met het schitterende stadspaleis en een uitstapje naar het imposante stadspaleis boven Lake Pichola in Udaipur. Versierd met talloze ornamenten, mozaïeken, kostbaar antiek en een kristallen troon en bed, is dit paleis zo groot dat het een museum, het familiehuis en ook 2 hotels herbergt. Boottochten, inzichten in traditionele hindoeïstische rituelen en ceremonies, maar ook uitstapjes in de woestijn en in het Ranthambore National Park bieden afwisseling tijdens de rondreis. Naast de prachtige stadspaleizen zijn het vooral de indrukwekkende woestijnforten en tempelcomplexen die voor veel fascinatie zorgen.

djoser banner

De blauwe stad Jodhpur

In de blauwe stad Jodhpur, in wiens oude stad alle huizen lichtblauw zijn geverfd, Het Mehrangarh Fort torent hoog boven de stad uit. De zandstenen paleisgevels zijn versierd met ingewikkelde patronen, het interieur glinstert met goud en zilver en de achthoekige troon is een van de grootste in India. Beelden van goden en schilderijen van hoofse taferelen en landschappen aan de muren sieren de zalen. Een hoogtepunt van de avontuurlijke reizen door India is het bezoek aan de beroemde tombe Taj Mahal in Agra. Het marmeren gebouw, gebouwd in 1631, is qua schoonheid nauwelijks te overtreffen.

Lotus tempel India

Het land van contrasten – jouw avontuurlijke groepsreis door India

Je India-avontuurlijke rondreis neemt je mee door het noorden met zijn majestueuze paleizen van de Maharadja’s onder het motto ”Zie het land met andere ogen”. Hier kun je zich vergapen aan de pracht van trotse handelssteden in al hun diversiteit en exotisme. In de nationale parken observeer je daarentegen wilde dieren, leer je over religie en yoga en ontmoet je landarbeiders en inheemse volkeren.


India avontuurlijke reis tussen Rajasthan en Yoga

Op je onvergetelijke avontuurlijke groepsreis India leer je een land kennen met enorme contrasten tussen arm en rijk, stad en land en vol wonderen. Na een groepsrondreis India zal je mogelijk een ander wereldbeeld en kijk op het leven hebben. Spiritualiteit lijkt aan betekenis toe te nemen in je leven. Aan de hand van de ”Tales of the Thousand and One Nights” reis je naar Rajasthan. De start is in Old Delhi met een bezoek aan de oude stad en de Jama Masjid, de grootste moskee van het land.

Het verblijf in de Mandawa regio neemt je mee terug naar de tijd van de karavanen. Hier kun je oude karavanserai, een kamelenboerderij van de staat en het prachtige Junagarh Fort zien. In Sodakore kun je een boerderij bezoeken en kun je deelnemen aan het eenvoudige, landelijke leven – gelegenheden om vriendelijke mensen te ontmoeten, weg van de Indiase clichés. Een ochtendritueel biedt hier de mogelijkheid voor een yoga en pranayama ademhalingssessie – dompel jezelf eens lekker onder in Indiase spiritualiteit.

Shiva hindoestaanse god

Dieren spotten tijdens je groepsrondreis India

In de nabijgelegen duinen kun je er ook wilde dieren spotten tijdens een 4×4-tour, met kans om cheeta’s en luipaarden te zien. De “Blauwe Stad” Jodhpur met het machtige Mehrangarh Fort zal je zeker gaan inspireren, maar onderweg zul je ook vertegenwoordigers van de Bishnoi leren kennen, die dicht bij de natuur leven en hun leefgebied verdedigen tegen vernietiging van het milieu.

In Udaipur, het ”Venetië’ of the East”, kan men een boottocht maken op Lake Pichola. Andere hoogtepunten van deze rijke India ervaring zijn een bezoek aan het City Palace in Jaipur en een safari in Ranthambore National Park. Om het verder helemaal af te maken, bezoek eens de stad Agra met het Rode Fort en de wereldberoemde Taj Mahal en met een beetje geluk zie je er ook cheeta’s en luipaarden.