Groepsreis Canada

Groepsreis Canada en op zoek naar informatie en aanbiedingen?

Wie een groepsreis Canada wil boeken, heeft heel wat uit te zoeken. Want welke reisorganisatie biedt de beste groepsrondreis Canada aan en welke rondreis past bij jou? Kies voor je voor een groepsreis Canada van 15, 16 of 19 dagen of ga je voor een 20 of 24 daagse groepsrondreis Canada? Eén ding is zeker, een groepsreis Canada is één groot avontuur. Deze zal je nog vele jaren bijblijven.

Groepsrondreizen Canada betere aanbieders

Op deze pagina presenteren de hebben we de groepsreizen Canada van de betere aanbieders. Ook voor een single groepsreis Canada of jongeren groepsrondreis. Daarnaast vind je hier uitgebreide informatie over Canada, Nationale Parken, klimaat, geldzaken, eten en drinken, beste tijd om te reizen en vele praktische zaken die direct verband houden met een groepsreis Canada. Met de informatie op deze pagina ben je beter in staat om te beslissen al of niet een groepsreis Canada te boeken en weet je beter waar je op moet letten.


Boek een groepsreis Canada, 15 tot 24 dagen.

Wie een goedkope groepsreis Canada zoekt, gaat bij voorkeur voor een aanbieding of last minute van een groepsrondreis van 15 of 16 dagen. Die boek je bijvoorbeeld bij TUI, Canadaplus, Djoser of ANWB Reizen, Als je de tijd hebt en voldoende budget, kies je voor een volledig verzorgde groepsrondreis Canada van 18, 19, 20 of 24 dagen. De meest complete groepsreis Canada is die van 24 dagen. Die boek je bijvoorbeeld bij Sawadee.

Newfoundland Canada

Single groepsreizen Canada

Indien je een single bent met een leeftijd tussen de 18 en 75 jaar en graag wilt deelnemen aan een verre en avontuurlijke groepsreis met andere alleenstaanden, heb je zeker wat te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een groepsreis Thailandof een single groepsreis Costa Rica. En dus ook een single groepsrondreis Canada. Deze boek je bijvoorbeeld bij Estivant, TUI of ANWB Reizen.

Groepsrondreizen Canada voor gezinnen

Ook als gezin kan je een groepsreis Canada boeken. Je bent dan in het prettige gezelschap van gezinnen met andere kinderen. Meestal zijn bij dit soort groepsrondreizen de kinderen al wat ouder, denk aan kinderen in de leeftijd vanaf 14 jaar of ouder. Deelnemen aan een groepsreis Canada van bijvoorbeeld 16, 17 of 18 dagen, is best wel intensief. Alleen kinderen die al wat ouder zijn, houden in de regel zo een familie groepsreis vol, vandaar de tip om je niet met té jonge kinderen in te schrijven voor een verre groepsreis.

Canada kanoën met gezin

Groepsreizen Canada 50 plus

Indien je een 50, 55 of 60 plusser bent en overweegt een groepsrondreis Canada te boeken, is het prettig als je met een groep reist welke ongeveer dezelfde leeftijd hebt als jij. Het is meestal mogelijk om bij één van de genoemde Canada reisspecialisten je in te schrijven voor een Canada groepsreis 50 Plus. Dat kan ook in het kader van een single groepsreis Canada 50 Plus. Bij de meeste reisorganisaties, kan je vóér dat jij je groepsreis boekt, de samenstelling van de groep zien met bijbehorende leeftijden. Zo kan je aansluiten bij de reisgenoten die passen bij jouw voorkeur rondreis Canada.


Waarom een groepsreis Canada boeken?

Reis naar Canada – Laat de natuur je verbazen
De eindeloze uitgestrektheid en de adembenemende en ongerepte natuur van Canada trekken enthousiaste toeristen en bezoekers naar -qua oppervlakte- het op een na grootste land ter wereld. Sta er versteld van de brullende Niagara watervallen aan de oostkust. Het grote en indrukwekkende nationale park Banff National Park strekt zich helemaal uit in het midden van de Rocky Mountains. In tegenstelling tot de eenzame natuur is er ook een zeer bruisend stadsleven in de grote metropolen zoals Vancouver of Toronto.

mount Robinson Canada

Een aantal goede redenen voor vakantie met groep in Canada

 • Vancouver staat bovenaan het lijstje met de beste steden voor buitenavonturen. Skiën, wandelen, rotsklimmen en mountainbiken, het kan allemaal in Vancouver.
 • De steden aan de oostkust overtuigen je met hun Frans-Canadese charme. Of het nu Montreal is met zijn multiculturele scene of Quebec met zijn schattige cafés en mooie restaurants, waar je heerlijk kun eten.
 • In Canada heb je een goede kans om veel dieren in het wild te zien. Met een beetje geluk zie je daar bevers, marmotten, beren, elanden en zelfs walvissen.
 • “Niagara” betekent “donderend water” in de taal van de inboorlingen en je moet precies deze imposante watermassa’s van de Niagara Falls echt een keer gaan ervaren – een absoluut hoogtepunt!
 • Hoewel Canada het op één na grootste land ter wereld is, wonen hier slechts 36 miljoen mensen – perfect voor ontspannende dagen!

Zeker doen op je groepsrondreis door Canada

Een roadtrip door Canada klinkt sowieso als een ideale droomreis. Op de weg terug naar het noorden passeren vele duizenden walvissen elk jaar tussen juli en september Vancouver Island, wat dan soms samenvalt met je reisperiode als je dit goed plant! Dus neem je na een roadtrip de ferry vanaf Vancouver naar Victoria/Vancouver Island, vanwaar vele speciaal op walvis gerichte reisorganisaties hun thuishaven hebben en je een trip kunt boeken om naar walvissen te gaan speuren. Nadat iedereen op het ontmoetingspunt is uitgerust met een geschikte overall en men ook een korte introductie en een veiligheidsinstructie heeft gekregen, vertrekt men dan in een kleine opblaasboot. Je kunt je voorstellen hoe enthousiast men is om dit mee te maken! Je moet echter wel behoorlijk geduld hebben, want het ook vaak voor dat men geen enkele walvis ziet. De boot vaart door totdat of de tijd verstreken is of totdat het slecht weer wordt en het gevaarlijk zou kunnen worden om te blijven varen.


Kans walvissen spotten in Canada is groot

Tussendoor is er natuurlijk ook de angst dat je misschien helemaal geen walvis te zien zal krijgen. Maar met behulp van een hydrofoon, een microfoon die walviszang opneemt en radiocommunicatie met andere boten, wordt er dan opeens iets opgepikt en voor je het weet kom je steeds dichter bij een groep walvissen. En op een gegeven moment verschijnt er dan echt zo een grijze reus vlak voor je. Het gevoel dat zoiets dan geeft lijkt mij met geen pen te beschrijven; Je kan dan bijna niet geloven dat je ook echt mag meemaken. De kleine boot geeft je dan het gevoel bijzonder dicht bij de enorme dieren te kunnen zijn. Kippenvel gegarandeerd tijdens deze boottochtjes, de kans om walvissen te spotten van zeer dichtbij is groot, maar niet gegarandeerd.

Bultrug walvis kust Canada

Tijdens je groepsreis Canada een bezoek brengen aan Toronto?

De mensen in Toronto ontmoeten je op een kosmopolitische manier. De CN Tower biedt een schitterend uitzicht over het diepblauwe Lake Ontario. Laat je meeslepen in de dromerige oude stad van Québec. Slenter romantisch over de kasseien met uitzicht op het fort dat boven de stad uittorent. Bezoek ook de moderne wintersportmetropool Vancouver.

Misschien heb je het geluk om walvissen te spotten op het nabijgelegen eiland! Yoho, Jasper of Banff Nationaal Park? Met je eigen camper bepaal je zelf welk nationaal park jou het meest inspireert. Zachte zonnestralen glinsteren op de kristalheldere meren terwijl een adelaar boven een bergtop zweeft. Voel je puur natuur tijdens een wandeling? Vooral combinatiereizen naar Canada zijn populair, waar je eerst het prachtige land ontdekt en vervolgens op een cruise gaat die je leidt door de fascinerende ijswerelden van Alaska of naar de droomeilanden van de Zuidzee. Wat ga je kiezen?

Yoho nationaal park Canada

Canada – Reistips en informatie voor je groepsreis

Canada is een vakantiebestemming in een klasse apart. Ontdek de ongerepte natuur in Banff National Park, midden in de Rocky Mountains of voel de nevel van het water op je huid bij een bezoek aan de brullende Niagara Falls aan de oostkust. Daartegenover staan levendige metropolen als Vancouver of Toronto! Laat je betoveren en leer hier meer over Canada. Een groepsrondreis Canada spreekt bij velen tot de verbeelding. Zeker bij natuurliefhebbers en avonturiers.


<h2

 • Het natuurwonder: Niagara Falls
 • Unieke nationale parken
 • De CN Tower in Toronto
 • Stanley Park in Vancouver
 • De Capilano-hangbrug in Vancouver
 • Parliament Hill en het Rideau-kanaal in Ottawa
 • Notre-Dame-basiliek in Montreal
 • De Rocky Mountains
 • Het Columbia-ijsveld in de Rocky Mountains
 • Het fascinerende eiland Vancouver Island

CN Tower Toronto Canada

Geografie

Canada beslaat het grootste deel van de noordelijke helft van Noord-Amerika, grenst in het zuiden aan de Verenigde Staten en steekt in het noorden de poolcirkel over. Qua oppervlakte is Canada het op één na grootste land ter wereld. Het land grenst in het noorden aan de Noordelijke IJszee, in het oosten aan de Atlantische Oceaan, in het zuiden aan de Verenigde Staten en in het westen aan de Stille Oceaan.

Banff National Park

Valuta

Canadese Dollar (CAD)
Munten: 1, 5, 10, 25, 50 cent, $1 en $2
Biljetten: $5, $10, $20, $50 en $100

Tijdzone

Canada deelt zes verschillende tijdzones:

 • Pacific Standard Time (UTC-8)
 • Mountain Standard Time (UTC-7)
 • Central Standard Time (UTC-6)
 • Eastern Standard Time (UTC-5)
 • Atlantic Standard Time (UTC-4)
 • Newfoundland Standard Time (UTC-3:30)

Vliegtijd

Circa 14 uur vliegtijd vanaf Nederland. Indien je een groepsreis Canada boekt, zal dat meestal zijn inclusief vliegtickets, transfers, overnachtingen, excursies en gids die Nederlands of Engels spreekt. Je Canada groepsreis is meestal op basis van half- of volpension. Er zijn ook groepsreizen inclusief vliegtickets en overnachtingen die je op basis van All Inclusive kunt boeken.

Groepsreis Canada – wanneer is eigenlijk de beste periode om te reizen?

De beste reistijd is een beetje afhankelijk van de regio, maar over het algemeen zijn de maanden juni tot half oktober erg prettig. Juli en augustus worden beschouwd als de ideale reismaanden. Als je echter de Indian Summer wilt meemaken, moet je in september of oktober naar Canada reizen. Hier is het klimaat in de kustgebieden aangenaam mild en is het kleurrijke kleurenspel goed waar te nemen. Februari en maart zijn de beste maanden voor bijvoorbeeld een skivakantie in de Rocky Mountains.

Rocky Mountains Canada in de winter

Hoe is het klimaat en het weer in Canada?

Er zijn verschillende klimaatzones in Canada, aangezien het een erg groot land is. Afhankelijk van de regio variëren dus ook het klimaat en het weer behoorlijk.

Het Westen:

Met uitzondering van de kuststreek van Brits-Columbia heeft het westen van Canada een extreem landklimaat, vertaald betekent dit dat hier verschillende klimaattypes plaatsvinden, die worden gekenmerkt door grote seizoensmatige temperatuurschommelingen. Dit resulteert in sneeuwzekere en koude winters, maar de zomers zijn vaak heet en droog. De temperatuur komt echter nooit boven de 25 graden en komen zelden onder de 0 graden. De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt tussen de 15 en 20 graden.

Het Noorden:

Het noorden wordt daarentegen gekenmerkt door een poolklimaat, met temperaturen die in de winter soms tot min 40 graden dalen. In de zomer kan het hier tot 30 graden warm worden. Kustgebieden in het noorden zijn het grootste deel van het jaar door ijs omgeven.


Het Oosten:

De oostkust is het hele jaar door milder dan de andere regio’s, met koele zomers en milde winters. In de zomer wordt het meestal niet warmer dan 20 graden. In de winter is het oosten van Canada echter het meest sneeuwzekere gebied van Noord-Amerika.

Het Zuiden:

Het wordt het warmst in het zuiden van Canada. De zomer is erg warm en vochtig en de winter is er niet extreem koud. In de zomer liggen de gemiddelde temperaturen hier tussen de 19 en 22 graden, met maximum temperaturen van 27 graden, en in de winter tussen de -9 en 2 graden.

Prairielandschappen:

De prairieprovincies Alberta, Saskatchewan en Manitoba hebben een landklimaat met korte maar zeer warme zomers. Neerslag is zeldzaam in deze provincies, maar als het regent, komt het in korte maar hevige uitbarstingen. Daarom hebben de prairieprovincies vaak last van droogte.

prairie Canada

Wat zijn de must-see steden in Canada?

Een groepsreis Canada is vaak inclusief een stedentrip. Dit zijn de steden die vaak in het programma van een groepsrondreis Canada opgenomen worden. Deze vind je ook terug in een aantal single groepsreizen Canada.

Vancouver, Brits Colombia

De hoofdstad van de Canadese provincie British Columbia ligt aan de zuidwestkust van Canada en staat wereldwijd bekend als een van de beste steden om in te wonen. Op een oppervlakte van 114,67 km² wonen hier ongeveer 603.502 inwoners. Vancouver is het grootste stedelijke gebied in het westen van Canada en het op twee na grootste van heel Canada.
Omdat de stad wordt omringd door zowel bergen als de oceaan, zijn er veel mogelijkheden om een vakantie te diversifiëren. Je hebt de mogelijkheid om te skiën, een boottocht te maken of gewoon door de stad te slenteren. Een uitstapje naar het Marine Building, het herkenningspunt van de stad, of een fietstocht door Stanley Park wordt ook aanbevolen. In Stanley Park vind je ook het Vancouver Aquarium en twee prachtige botanische tuinen. Als je liever in de stad blijft, kun je tal van Chinese delicatessen proeven in Chinatown of een bezoek brengen aan het stadhuis, gebouwd in 1936

Vancouver brug

Victoria, Brits Columbia

De stad, die ook wel de hoofdstad van gepensioneerden wordt genoemd, is een van de mooiste steden van Canada en ligt op de zuidpunt van Vancouver Island. Victoria kenmerkt zich vooral door de Victoriaanse architectuur, die het Britse koloniale verleden weerspiegelt.
Niet alleen de ligging nabij de bergen maken Victoria zo bijzonder, maar ook de prachtige tuinen en parken. Dankzij de talrijke groene ruimtes is de stad ideaal voor buitenactiviteiten. Bezoek Beacon Hill Park, Craigdarroch Castle of het Royal British Columbia Museum. Het parlementsgebouw van British Columbia is ook de moeite waard. Wist je dat de Britse “tea time” een gerespecteerde traditie is in Victoria? Bij The Fairmont Empress Hotel direct aan de haven beleef je de traditionele “tea time” op een zeer exclusieve manier.


Montreal, Quebec

In de Canadese metropool in het zuidwesten van de provincie Québec wonen circa 1.698.062 inwoners op een oppervlakte van 363,52 km². De stad dankt zijn naam aan Mont Royal. Het is een van de negen toppen van de Montérégie Hills en werd gevormd door vulkanische activiteit. Daarmee is dit het belangrijkste nationale merk en staat het midden in Montréal.

biosfeer Montreal Canada

De op een na grootste Franstalige stad ter wereld wordt architectonisch gekenmerkt door een mengelmoes van verschillende gebouwen in Franse, Amerikaanse en Engelse stijlen. In de oude stad zijn veel gebouwen uit de 16e en 17e eeuw te bewonderen en een deel van de voormalige stadsmuur is nog goed bewaard gebleven. Het tegenovergestelde vind je in Centre-Ville, waar wolkenkrabbers het stadsbeeld domineren. Absoluut hoogtepunt hier is Habitat 67, een wooncomplex bestaande uit 354 trapblokken en ruimte voor maximaal 700 bewoners.

Andere bezienswaardigheden zijn Mont Royal, een idyllisch park, en Notre-Dame de Montréal, een imposante neogotische kerk gebouwd tussen 1824 en 1829.


Quebec Stad – Quebec

De stad in het oosten van Canada is een van de mooiste steden van het land en tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Québec City ligt aan de noordelijke oever van de St. Lawrence rivier, heeft een oppervlakte van 454,1 km² en een bevolking van ongeveer 516.622. Hier wordt bijna uitsluitend Frans gesproken.
Het historische centrum van de oude stad, dat wordt beschermd door een volledig bewaard gebleven stadsmuur, staat sinds 1985 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Tot de bezienswaardigheden van de stad behoren de Quebec-brug over de St. Lawrence-rivier, de Pont Pierre Laporte, de grootste hangbrug van Canada, en de Montmorency watervallen, een waterval van 83,5 meter hoog. Een wandeling door de pittoreske steegjes van de Basse-Ville aan de oever van de rivier mag niet ontbreken bij een bezoek aan de stad. Kunstenaars en straatmuzikanten ravotten hier en talrijke gezellige cafés, galeries en kleine winkeltjes nodigen uit tot verpozen.

Quebec kasteel Frontenac

Toronto, Ontario

Toronto is met 2,9 miljoen inwoners de dichtstbevolkte stad van Canada en ligt aan de noordwestelijke oever van Lake Ontario. De stad is niet alleen het economische centrum van Canada, maar ook een van de belangrijkste financiële centra ter wereld.
Het herkenningspunt van de stad is de ongeveer 553 meter hoge Canadian Nation Tower, ook wel de CN Tower genoemd. Daarnaast biedt de stad idyllische valleien met prachtige tuinen en parken en een levendig havengebied.
Cultuurliefhebbers moeten een stop maken bij de Art Gallery of Ontario of een concert van het Toronto Symphony Orchestra bijwonen in Roy Thomson Hall. Ook de bekende wijken Downtown, Chinatown en Yorkville zijn een bezoekje waard. Tussen de glanzende gevels van het financiële en zakelijke district ontdek je charmante gebouwen in Victoriaanse stijl.
Ook indrukwekkend zijn het Ontario Parliament Building, het Flatiron Building en het Royal Ontario Museum.

Toronto vanuit de lucht

Ottawa, Ontario

Met 2.778,64 km² en ca. 883.391 inwoners is Ottawa de federale hoofdstad van Canada. Het ligt in het oostelijke deel van de provincie Ontario, direct aan de gelijknamige rivier de Ottawa.
Gelegen aan de zuidkust van Canada, wordt het stadsbeeld gedomineerd door een aantal overheidsgebouwen. Hier vindt men ook tal van bezienswaardigheden zoals het Museum of Civilization, het Oorlogsmuseum en de National Gallery.
In de regeringswijk kun je ook enkele standbeelden van beroemde politici bewonderen. Dit omvat een ruiterstandbeeld van het Canadese staatshoofd, koningin Elizabeth II.

Ottawa Canada

Andere bezienswaardigheden Canada

Andere bezienswaardigheden zijn onder meer Parliament Hill, het gebouw van het Canadese parlement, het Rideau-kanaal en de Notre Dame-kathedraal, de oudste kerk in Ottawa. Als je op zoek bent naar afwisseling dan vind je in Byward Market veel clubs, winkels en casino’s, evenals Gatineau Park.

Calgary, Alberta

De stad Calgary ligt in het zuiden van Alberta. De bevolking van deze stad is ongeveer 1.096.833 en heeft een oppervlakte van 825,3 km². Dit maakt het de grootste stad van Alberta en de vierde grootste stad van heel Canada.
Een geweldig gezicht is de Calgary Tower, de televisietoren van Calgary, die 190,8 meter hoog is, geopend in 1968 en tot 1971 “The Husky Tower” heette. Naast een uitkijkplatform, waarvan een deel bestaat uit een glazen vloer, is er ook nog een ronddraaiend restaurant in de televisietoren. Als je er een bezoek brengt, moet je zeker een kijkje nemen in het Canada Olympic Park, oorspronkelijk gebouwd voor de Olympische Winterspelen van 1988. Hier werden bobslee-, rodel- en schansspringwedstrijden gehouden. Vandaag de dag wordt de baan nog steeds gebruikt als trainingsbaan en voor wedstrijden.
Een andere attractie is het Heritage Park Historical Village. Een authentiek themapark in West-Canada uit de jaren 80. De thuisbasis van authentieke historische gebouwen en meer dan 180 interactieve tentoonstellingen, je leert over de geschiedenis van West-Canada door middel van een levende ervaring.


Halifax, Nova Scotia

De hoofdstad van de provincie Nova Scotia, een historische havenstad, heeft in totaal ca. 390.095 inwoners en een oppervlakte van 5.490 km². De oostelijke Atlantische provincie van Canada biedt natuurlijke schoonheid met idyllische tuinen en stranden.
De stad wordt niet voor niets ook wel de coolste havenstad genoemd, want ze staat bekend om een breed scala aan muzikale en culturele evenementen, galerieën, musea en historische bezienswaardigheden. In het hart van de historische waterkant ligt het Maritiem Museum van de Atlantische Oceaan, gebouwd in 1948.
Halifax is ook de thuisbasis van het oudste parlement van Canada, gebouwd in 1758. Talloze attracties zoals de Granville Mall-boetiek, het naspelen van de strijd op de Halifax Citadel National Historic Site en het indrukwekkende aanbod aan bars, pubs en livemuziekevenementen maken Halifax tot een unieke vakantie-ervaring.

Halifax zeilschip

Welke bijzondere nationale parken zijn er in Canada?

Tijdens een groepsreis en rondreis Canada hoort natuurlijk een bezoek aan tenminste één Nationaal Park. De Nationale Parken van Canada zijn wereldberoemd.

Provinciaal Park Algonquin

In het zuiden van Ontario ligt het Algonquin Provincial Park, het grootste van de provincie. Het park ligt ten noorden van Lake Ontario en heeft een oppervlakte van 7.725 km².

Vooral voor kanovaarders is het park een paradijs. Want hier zijn er meer dan 1.500 kilometer aan kanotochten, waarvan sommige met elkaar verbonden zijn. Maar ook wandelaars komen hier aan hun trekken. Er zijn verschillende routes voor beginners en gevorderden. Het park bestaat voornamelijk uit loof- en naaldbossen, moerassen, rotsformaties en afgelegen meren. Wist je dat het park het oudste nationale park van Ontario is?

uitkijken over nationaal park

Nationaal Park Auyuittuq

Met een oppervlakte van 20.500 km² is het park het vijfde grootste van Canada. Gelegen op het schiereiland Cumberland, dat ten zuidoosten van Baffin Island ligt, is het nationale park ideaal om te skiën, bergbeklimmen of kamperen.
Als je hier wilt wandelen, moet dat tussen juli en augustus zijn, want de winters zijn erg koud en lang. De maximumtemperaturen zijn hier in de warmste maand juli slechts 10 °C. In januari lopen de maximumtemperaturen zelfs op tot -23 °C. Toch kun je tijdens een wandeling verschillende dieren observeren. Deze omvatten kariboes, poolvossen, sneeuwuilen, ringelrobben en, als je geluk hebt, zelfs ijsberen. Beluga en narwallen noemen het park ook hun thuis en kunnen langs de kust worden gespot.


Nationaal park Canada, Banff

Banff National Park ligt in de Canadese Rocky Mountains in de provincie Alberta. Het park heeft een oppervlakte van ca. 6.641 km² en staat sinds 1984 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Een unieke natuur van hoge bergen, spectaculaire watervallen, turquoise meren en uitgestrekte bossen wacht op jou en biedt je tegelijkertijd tal van mogelijkheden om actief te zijn. Of het nu gaat om wandelen, klimmen, paardrijden of skiën. Sulphur Mountain biedt ook een kabelbaan die je naar een hoogte van 2.281 meter brengt. Last but not least maken hete thermale bronnen het nationale park iets heel bijzonders. Eén van de mooiste Nationale parken Canada.

Banff National Park

Nationaal park Canada, Grasslands

Het nationale park ligt sinds 1981 in het zuiden van de provincie Saskatchewan langs de grens van de Amerikaanse staat Montana. Het heeft een oppervlakte van 907 km². Wist je dat het park een van Canada’s jongste nationale parken is?
Wie Grasslands National Park bezoekt, vindt een eindeloze zee van gras. Een bijzonder hoogtepunt naast het eindeloze prairielandschap zijn de bizons die hier leven. De met uitsterven bedreigde zoogdieren zijn hier in hun natuurlijke omgeving te zien. Naast de bizons leven hier ook vossen, antilopen en coyotes. Een uitstapje naar de Vallei van de 1000 Duivels mag niet ontbreken tijdens een bezoek.

Grasslands Canada

Nationaal park Gwaii Haanas

Gwaii Haanas National Park werd in 1988 opgericht op de Queen Charlotte Islands, een eilandengroep voor de kust van British Columbia. Zo is dit nationale park ook een van de jongste in Canada.
Vanwege de biologische diversiteit worden de eilanden ook wel “Canada’s Galapagos” genoemd. Het park bestaat voornamelijk uit regenwoud en is dankzij de directe ligging aan zee de thuisbasis van Amerikaanse zeearenden en zeeleeuwen, evenals verschillende soorten walvissen zoals orka’s en grijze walvissen. Als je een bezoek aan het park plant dan moet je van tevoren een rondvaart per boot of vliegtuig regelen, aangezien er geen wegen zijn in dit nationale park.


Jasper Nationaal Park Canada

Jasper National Park ligt in het zuidwesten van Canada en heeft een oppervlakte van 10.878 km², waaronder een deel van de Rocky Mountains. Dit maakt het park een stuk groter dan het aangrenzende Banff National Park.
Het park is ideaal om te wandelen langs de Althabasca-rivier of om een uitstapje te maken naar de Althabasca-watervallen. Hier vind je ook het machtige gletsjergebied van het Columbia Ice Field. De Glacier Skywalk, die je veilig over een afgrond voert, belooft adembenemende uitzichten. In de dichte bossen van het park kunnen dierenliefhebbers elanden, muilezelherten, lynxen of zelfs grizzlyberen spotten.

Jasper National Park

Nationaal park Pacific Rim

Aan de westkust van Vancouver Island vind je een paradijs voor wandelaars, het Pacific Rim National Park. Opgedeeld in drie delen biedt het park veel mogelijkheden om actief de natuur te verkennen. Er is Long Beach, Broken Island en de West Coast Trail. Alle drie zijn van elkaar gescheiden door waterlichamen.
Dankzij het milde klimaat het hele jaar door en de hoge regenval is de flora en fauna zeer divers. Sitkasparren, tot 95 meter hoog, vormen een groot deel van het regenwoud. Long Beach daarentegen biedt kilometerslange zandstranden om te ontspannen en te genieten. Aan de kust kun je bijzonder goed de grijze walvissen spotten, die daar tussen maart en oktober verschijnen. Er zijn vaak ook enkele orka’s te zien in beschutte baaien.

Pacific Rim Canada

Nationaal park Thousand Islands

Het kleinste nationale park van Canada ligt ten zuidoosten van Ontario en omvat 21 granieten eilanden. De eilanden zijn alleen per boot te bereiken en sommige zijn geweldig om te kamperen.
Wie het park bezoekt, merkt meteen dat het een beetje op Scandinavië lijkt. Want op de bewoonde eilanden staan veel kleine houten huisjes opgesteld. Het meest gefotografeerde eiland is Heart Island met Boldt Castle, een enorm kasteel aan de kant van New York. Maak van de gelegenheid gebruik voor een spannende boottocht langs de kleine eilanden in het midden van de St. Lawrence-rivier.

Nationaal park Thousand Islands

Yoho Nationaal Park

Yoho National Park ligt in de provincie British Columbia, midden in de Rocky Mountains. Met 1.300 km² is het een van de kleinere parken in Canada. Het park staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Wist je dat het park ingeklemd ligt tussen Banff National Park en Jasper National Park?

Yoho nationaal park Canada

Wandelen tijdens je groepsrondreis Canada

Een wandelgroepsreis is, zeker in een land als Canada, genieten. Er zijn er veel wandelroutes voor gevorderde en onervaren wandelaars in Canada. Een wandelvakantie Canada, is ook in groepsverband, genieten. Liefhebbers van de natuur kunnen zich verheugen op indrukwekkende rotswanden, gigantische watervallen en prachtige bergmeren. De 30 meter hoge Wapta-watervallen en de bergweiden van de Amiskwi-vallei behoren tot de hoogtepunten van het park. Het park is ook een natuurlijke habitat voor elanden, grizzlyberen en poema’s.

groepsreis wandelvakantie

Niagara watervallen

Tijdens je groepsreis Canada moet je bij de Niagara watervallen zijn geweest. De Niagara Falls zijn watervallen van de Niagara River. Dit zijn drie verschillende gigantische rotskliffen, dit zijn de Horseshoe Falls (Horseshoe Falls), de American Falls en de Bridal Veil Falls (Bridal Veil Falls). Ze vormen ook de grens tussen de Amerikaanse staat New York en de Canadese provincie Ontario.
Maak van de gelegenheid gebruik en ervaar de beroemde Niagara-watervallen, een van ’s werelds wonderen, tijdens een boottocht of een helikoptervlucht. Een rondvlucht geeft je een uniek vogelperspectief op de brullende watervallen. Wist je dat de naam “Niagara” in de moedertaal “donderend water” betekent?

Niagara Falls in Canada

Welke flora & fauna is er in Canada?

Naast dichte bossen, prairie- en toendralandschappen en gigantische bergen zoals de Rocky Mountains, heeft Canada oneindig veel ongerepte natuur. De ongelooflijke biodiversiteit van de flora en de fauna maken de natuur tot iets bijzonders.

Noorden van Canada

Noord Canada grenst aan de Noordelijke IJszee en is daarom de thuisbasis van veel koudebestendige soorten. Deze omvatten ijsberen, poolwolven, poolvossen en poolhazen die in het wild leven. Het landschap bestaat ook uit een ongeveer 6.000 km lang stuk homogeen naaldbos met veel dennen, sparren en witte dennen. Hier leven veel elanden, vossen en stekelvarkens en ook trekvogels als sterns en meeuwen hebben hier hun zomerterritorium.

mount Robson Canada

Oosten van Canada

Het oosten is vooral bekend om het hoogplateau landschap, waar elanden en beren leven. Veel zwarte beren leven hier in het wild. In het oosten zijn er ook veel gemengde bossen en grote, kristalheldere meren. In het zuidwesten van de staat Ontario vind je enkele bossen met alleen loofbomen. In de provincies Nova Scotia en New Brunswick verandert het herfstgebladerte de suikeresdoorn in gouden en rode tinten die de Indian Summer teweegbrengen.

Zuiden van Canada

In het zuiden van Canada wordt de natuur gekenmerkt door laaglanden, die voornamelijk loofbossen hebben. Vooral kastanje-, eiken-, iepen-, walnoot- en hickorybomen komen hier veel voor. Hier vind je ook het wapenschild van Canada, de esdoorn (Maple Leaf in het engels), dat ook op de vlag te zien is. Naast trekvogels behoren elanden, bevers, maden en nertsen tot de meest voorkomende diersoorten in het zuiden. Bovendien hebben de laatste bizons en pronghorn antilopen het overleefd op de prairies.

Westen van Canada

Aan de Canadese westkust heeft zich in de warme maar regenachtige gebieden een soort tropisch bos gevormd. Hier vindt men vooral varens en cederbomen, die meer dan 1000 jaar oud kunnen worden en een omtrek van wel 50 meter kunnen bereiken. Het westen biedt daarom een uitstekende habitat voor grizzlyberen en de baaien van de Pacifische kust bieden een thuis voor orka’s. Andere dieren die hier leven zijn de dikhoornschapen en verschillende vogelsoorten zoals de grijze reiger.


Welke valuta en betaalmiddelen kunnen in Canada worden gebruikt?

 • Contant geld: De Canadese Dollar is de officiële munteenheid in Canada. In grote steden worden echter ook wel eens Amerikaanse dollars of zelfs de euro als betaalmiddel geaccepteerd.
 • Creditcards en betaalpassen: De belangrijkste creditcards worden bijna overal in Canada geaccepteerd. Je kunt ook betalen met betaalkaarten die zijn voorzien van het Maestro logo. Voor alle kaartbetalingen moet worden opgemerkt dat de bank internationale kosten in rekening brengt voor het gebruik van de kaart bij niet-bancaire geldautomaten. Over het algemeen wordt bij het opnemen van geld een bedrag tussen € 5 en € 10 afgeschreven, ongeacht het opgenomen bedrag.

nieuwe vrienden single groepsreis

Wat is het voltage in Canada?

In Canada is de netspanning 120 volt met een frequentie van 60 Hz. Je hebt daarom een reisadapter type A of B nodig. Ondanks de reisadapter bestaat de mogelijkheid dat de apparaten met een laag voltage en hoge Hertz niet goed werken.

Welke taal wordt er gesproken in Canada?

Tijdens je groepsrondreis Canada kan je zeker wel communiceren met andere dan de deelnemers aan je groepreis.
Er zijn twee officiële talen in Canada: Engels en Frans. Terwijl de meeste lokale bevolking Engels als eerste taal heeft (zo ongeveer 60%) is er ook een groot deel, ongeveer 20% dat Frans spreekt als eerste taal. De overige 20% heeft noch Engels noch Frans als moedertaal. Ze spreken onder andere Chinees, Spaans of Italiaans. De Inuit in Nunavut spreken hun eigen taal en de First Nations, de Native Americans, hebben ook hun eigen moedertaal. Meestal is dit de taal van de Cree.

wandelen langs de watervallen Canada

Welke religies zijn vertegenwoordigd in Canada?

Het grootste deel van de Canadese bevolking is katholiek, ongeveer 44%. De rest is verdeeld in 29% protestanten, 1,7% moslims, 1,1% joden, 1% boeddhisten en hindoes en 0,3% Jehovah’s Getuigen. Geschat wordt dat 16,5% van de bevolking tot geen enkele denominatie behoort.

Wat moet je weten over de cultuur en geschiedenis van Canada?

Cultuur

Canada wordt beschouwd als een klassiek immigratieland dat multiculturalisme en diversiteit promoot. Dit komt door de oorsprong van de politieke en sociale ontwikkeling van het land. Naast Groot-Brittannië en Frankrijk heeft met name de cultuur van de inheemse bevolking een blijvende invloed op de nationale cultuur. Op deze manier vloeien talloze inheemse woorden, uitvindingen, concepten en games de cultuur van Canada binnen. Vakanties zijn ook een integraal onderdeel van het Canadese leven en maken deel uit van de Canadese cultuur, zoals de Chinese nieuwjaarsvieringen in Vancouver of de Caribana parade in Toronto.


Geschiedenis van Canada

De geschiedenis van Canada gaat meer dan twaalf millennia terug. Met het einde van de laatste ijstijd in Canada hadden de inwoners van die tijd betere leefomstandigheden. Door de immigratie van andere groepen, zoals die uit Azië, hebben zich in de loop van de tijd zeer verschillende culturen ontwikkeld, van de Inuit, die zich aanpasten aan het ijskoude, arctische klimaat, tot verzamelaars en semi-nomadische mensen, tot de Indianen, die daar ook wel First Nations genoemd. In de 18e en 19e eeuw dwongen dwang en verdragen First Nations tot reservaten om Europese immigranten te huisvesten.
Welke gebeurtenissen hebben de geschiedenis van Canada gevormd?

 • 10.000 – 30.000 v.Chr. : Voorouders van de Inuit immigreren naar Noord-Amerika
 • 1492: Christoffel Columbus ontdekt de kust van Noord-Amerika
 • 1534: Fransman Jacquez Cartier verklaart het gebied rond de St. Lawrence rivier tot Frans bezit
 • 1603: Begin van de kolonisatie van Canada
 • 1763: Frankrijk verliest veel Canadese gebieden aan Groot-Brittannië
 • 1791: De provincie Quebec is verdeeld in Franstalig Neder-Canada en Engelstalig Boven-Canada
 • 1841: Neder-Canada en Boven-Canada worden herenigd
 • 1846: VS en de Britten komen overeen over de 49e breedtegraad als grens
 • 1849: Oprichting van de kolonie Vancouver Island
 • 1858: Brits-Columbia opgericht
 • 1931: Canada’s onafhankelijkheid “Gemenebest van Naties”
 • 1939: Canada verklaart de oorlog aan Duitsland
 • 1945/49: Canada is een van de oprichters van de Verenigde Naties (VN)
 • 1982: De Canada Act werd aangenomen en de banden van Canada met Groot-Brittannië werden verbroken

Canada prachtige omgeving

Wat zijn de belangrijkste feestdagen in Canada?

In Canada zijn er nationale feestdagen, maar ook regionale feestdagen die door afzonderlijke provincies worden gevierd.

 • Nieuwjaarsdag (1 januari)
 • Goede Vrijdag
 • Victoria Day (derde maandag in mei)
 • Canada Day (1 juli)
 • Dag van de Arbeid (eerste maandag in september)
 • Thanksgiving (tweede maandag in oktober)
 • Kerstdag (25 december )

Welke voedingsmiddelen en dranken staan bekend om Canada?

De typische gerechten en dranken verschillen sterk van regio tot regio. Desalniettemin zijn de Quebecois schotel de poutine (chips met kaas en jus) en de taartdessert-botertaart wijdverbreid en worden ze beschouwd als nationale gerechten. Er is ook de beroemde ahornsiroop en de kreeft, ook wel kreeft genoemd, uit de Atlantische provincies.
De Tim Hortons-winkels zijn ook wijdverbreid. Het merk is opgericht in 1964 en de winkels verkochten toen alleen donuts en koffie, maar sinds de jaren negentig verkopen ze ook andere artikelen zoals volle lunchtrommels. Canadezen gaan niet zonder een donut en een ochtendkoffie van Tim Hortons.


Welke vaccinaties zijn nodig voor een reis naar Canada?

Vaccinatievoorschriften voor binnenkomst vanuit ons land bestaan er momenteel niet. Het Federaal Ministerie van Buitenlandse Zaken raadt echter aan om de standaardvaccinaties te controleren volgens de vaccinatiekalender van het Robert Koch Instituut. Actuele informatie is te vinden op de website van het Federaal Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Waar moet je op letten als het gaat om douaneregelgeving?

Naast kleding en persoonlijke spullen kunnen reizigers beperkte hoeveelheden goederen belasting- en belastingvrij invoeren, maar deze moeten tijdens de reis worden aangegeven.
1,1 liter sterke drank, 1,5 liter wijn of 8 liter bier in fles of blik mag belastingvrij worden ingevoerd. Daarnaast kunnen 200 sigaretten, 50 sigaren, 200 g tabak, 200 tabakssticks en geschenken ter waarde van maximaal 60 Canadese Dollar per persoon belastingvrij worden ingevoerd.

Grizzly beer Canada

Waar moet je op letten als je Canada binnenkomt?

Reisdocumenten moeten geldig zijn voor de totale duur van het verblijf in Canada. Nederlanders kunnen Canada binnenkomen zonder visum, voor een toeristisch verblijf van maximaal zes maanden.

Waar moet je op letten als het gaat om muggenspray?

Het wordt over het algemeen aanbevolen om lichtgekleurde kleding te dragen die het lichaam bedekt en om insecten werend middel aan te brengen op alle blootgestelde delen van het lichaam om insectenbeten te voorkomen.

Hoeveel fooi is gebruikelijk in Canada?

Uit eten tijdens je groepsreis Canada? Fooien worden in Canada graag geaccepteerd. In de restaurants is 15-20% van de rekening gebruikelijk, tenzij op de rekening staat “Fooi inbegrepen”, in welk geval de fooi al bij de rekening is inbegrepen. Portiers, portiers en ander personeel van hotels en luchthavens krijgen meestal een fooi van CA$ 1 per stuk bagage.

genieten in de natuur van Canada

Canada, voor elke groep en persoon wat wils.

Groepsrondreis door het Oosten van Canada
Een mooie rondreis maken door Oost-Canada houdt een reis vol met tegenstellingen in. Bezoek de Boek een bezoekje aan de Niagara Falls, bekijk daarna de charmante vissersplaatsjes in de plaatsen Nova Scotia en ontdek de natuur in Newfoundland. De schitterende natuur en ook zeker de zeer gastvrije bevolking maken jouw trip naar het oosten van Canada er een om nooit te vergeten.


Het oosten van Canada

Ben jij gek op een wilde zee, zie je graag de ruige kusten, hou je van de wat stillere en verlaten wegen? Bezoek je graag kleinere vissersdorpjes, wil je walvissen spotten en ben je gek op spectaculaire kustlijnen? Bezoek dan het oosten van Canada, want hier kun je op zoek gaan naar walvissen en ook kun je hier elanden, beren en grote vogelkolonies in het wild observeren. Verblijf in de charmante, maar luxueuze Country Inns of Bed & Breakfasts tijdens je reis door Canada, zodat je onderweg heerlijk kunt uitrusten en bijkomen van al dat natuurgeweld. Iets verder naar het westen liggen ook de provincies Ontario en Quebec, met de zeer indrukwekkende natuur van Quebec, het Algonquin Park en natuurlijk de Niagara Falls, die bij iedereen hoog op de bucket list staat.

Groepsrondreis door het westen van Canada

Een rondreis door het westen van Canada houdt een overvloed in aan overweldigende natuur om je heen. Maak hier eens kennis met de Rocky Mountains, geniet van het uitzicht op de azuurblauwe meren aan de Icefields Parkway en verbaas je over de snelstromende rivieren. Een rondreis Canada betekend veel mooie indrukken en blijft je constant verbazen. Zelfs een enorme woestijn en een ruige, wilde kustlijn zie je hier tijdens een rondreis Canada.

wandelvakantie voor singles

Deelnemen aan georganiseede groepsreis Westen Canada

Het westen van Canada heeft veel hoogtepunten die je waarschijnlijk allemaal wel wilt gaan bekijken en ook meemaken, en een individuele reis is dan een optie, maar een georganiseerde reis zorgt ervoor dat je absoluut niets gaat missen. Plus: De organisators weten ook de plekjes en locaties te vinden die juist niet op de kaart staan en waarvan de meeste mensen niet eens weten dat het bestaat. Ze doen dit al jaren en weten altijd de perfecte uitkijk locaties, de beste uitzichten en de schitterendste fotoplekjes te vinden. Ze helpen je ook om een geschikte accommodatie te vinden mocht je langer ergens willen verblijven en weten precies wat je nodig hebt als je in het wild wil gaan kamperen.
Mocht je trouwens in het bos gaan kamperen hou er dan rekening mee dat je ook groot wild kan tegenkomen. Beren kom je in sommige delen van Canada vaak genoeg in het wild tegen, dus wees op je hoede en zorg voor voldoende bescherming. Bij de lokale reisorganisaties kun je trouwens ook trips boeken om beren te gaan spotten in het wild, wat op zich ook weer een aparte ervaring voor je zal zijn.